Vai tavā mājoklī vajadzīgs gaisa attīrītājs? Lūk, kāpēc tas ir svarīgi

Jaunie un aktīvie Monta un Dāvis šobrīd iekārto guļamistabu un īpaši piedomā arī par gaisa kvalitāti tajā. Projekta "Mosties! Laiks izgulēties." ceturtajā sērijā uzzināsim, kā izvēlēties gaisa attīrītāju un vai tāds nepieciešams arī citiem? 

Lielāko daļu laika mēs pavadām slēgtās telpās, tāpēc iekštelpu gaisa kvalitāte ir ļoti būtiska labai veselībai. Kā norāda profesors Ivars Vanadziņš, telpu gaisu mēdzam elpot pat 19 stundas dienā!

Kā galvenos gaisa piesārņotājus viņš min paša cilvēka izelpoto gaisu, mājdzīvniekus, apkuri un ēdiena gatavošanu, kā arī sveču dedzināšanu un vīraku kūpināšanu.

Taču mājokļa gaisu var uzturēt tīru! 

Monta un Dāvis konsultējās ar IKEA pārdošanas nodaļas vadītāju Zitu Osmani, kura paskaidroja, kā darbojas gaisa attīrītāji un piemeklēja pārim piemērotāko variantu.

Foto: Ekrānuzņēmums

Gaisa attīrītāji "iesūc" apkārtējās vides gaisu un ar filtra vai filtru starpniecību attīra to, un pēc tam jau attīrītu novada atpakaļ apkārtējā vidē. Tie uzlabo gaisa cirkulāciju telpās, kas savukārt neļauj vairoties sēnītēm un pelējumam. 

Osmane skaidro, ka galvenie izvēles kritēriji ir telpas platība (7 m² - 20 m²) un ierīces funkcijas, proti, filtru skaits, ierīces radītais trokšņa līmenis, tā funkcionalitāte un iespēja to vadīt attālināti. 

Foto: Ekrānuzņēmums

Monta un Dāvis, balstoties uz ieteikumiem, izvēlējās gaisa attīrītāju STARKVIND. Tas ne tikai pilda savu funkciju, bet arī ir lielisks interjera elements. Uz tā viņi novietojuši gaisa kvalitātes sensoru VINDSTYRKA.

"Mēs esam testējuši šo gaisa attīrītāju jau divas nedēļas un redzam uzlabojumus - gaisa kvalitāte ir uzlabojusies un, veicot iknedēļas tīrīšanu, es redzu, ka putekļi nav sakrājušies zem gultas vai dažādām virsmām," saka Monta.

Foto: Ekrānuzņēmums

Monta īpaši iesaka šo ierīci lietot tiem, kas dzīvo pilsētā – kur putekļu ir izteikti vairāk. Kādi vēl ir ieguvumi no tās, vairāk uzzini video!

Uz augšu