Netikle un ragana? Vēsturnieki netic! Laiks pārrakstīt Boleinas 500 gadus ilgo reputāciju

Foto: Shutterstock/TVNET kolāža

1536. gada 15. maijā Anglijas karaļa Henrija VIII sievu Annu Boleinu apsūdz neuzticībā karalim ar vairākiem vīriešiem, tostarp ar viņas jaunāko brāli Džordžu. Spriedumā izskan arī apsūdzība intrigu vērpšanā un sazvērestības kaldināšanā pret pašu karali. Pēc četrām dienām sievietei, ko reiz tik ļoti dievināja un lenca Henrijs VIII, tiek izpildīts nāvessods. Vai Anna Boleina patiešām bija neuzticīga un vai viņa maz mīlēja karali, būdama viņa otrā sieva? Pēdējie pētījumi atklāj ko pavisam citu...

Vai tiešām Anna Boleina, nākamās Zelta laikmeta karalienes Elizabetes I māte, bija vainīga brutālā laulības pārkāpšanā ar vairākiem vīriešiem, tostarp incestā ar savu brāli? Vēsturnieki aizvien turpina izpētīt Boleinas dzīvi, vienlaikus izceļot karalienes humānos, reliģiskos un politiskos centienus.

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem Henrija VIII otrā sieva bija dziļi reliģioza sieviete, kas gadiem ilgi pretojās viņa piedāvājumiem kļūt par mīļāko. Turklāt Boleina bija īpaši neērta figūra politiskajos jautājumos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu