Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ēdināšanas uzņēmums "Lido" lojalitātes programmā investējis 100 000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Ēdināšanas uzņēmums AS "Lido" oktobrī atklās klientu lojalitātes programmu, kuras izveidē investēti 100 000 eiro, pastāstīja uzņēmuma pārstāvji.

Lojalitātes programma tiks īstenot mobilās aplikācijas veidā.

"Darbs pie lojalitātes programmas izstrādes norit vairāk nekā divus gadus, un programma plašākai publikai būs pieejama no oktobra", norādīja "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa, piebilstot, ka konkrētu datumu nevar nosaukt, jo nepieciešami pēdējie apstiprinājumi no sadarbības partneriem.

Izstrādājot "Lido" lojalitātes programmu, veikta arī iedzīvotāju aptauja, kurā noskaidrots, ka vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju uzskata lojalitātes programmas par ļoti svarīgu vai svarīgu faktoru izvēloties pakalpojumu sniedzēju, tostarp 12% aptaujāto tās vērtē kā ļoti svarīgas, bet 47% kā svarīgas. Tajā pašā laikā neitrālu attieksmi pauduši 27% respondentu, 7% atzīmējuši, ka lojalitātes programmas ir mazsvarīgas, bet 8% tās uzskata par nesvarīgām.

Tāpat aptaujā 56% minējuši, ka no lojalitātes programmām sagaida naudas uzkrājumu, 51% ekskluzīvas akcijas, 44% personalizētus īpašos piedāvājums, savukārt 16% sagaida īpašus pasākumus.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Norstat Latvija", aptaujājot 1000 ekonomiski aktīvu Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Jau vēstīts, ka "Lido" finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.maija līdz 2023.gada 30.aprīlim, strādāja ar 51,98 miljonu eiro apgrozījumu un 1,373 miljonu eiro peļņu. Jaunāki finanšu dati vēl nav publiskoti.

Kompānijas kapitālā 75,01% pieder Igaunijas "Treeland", bet 24,99% - SIA "K.E.Projekti", kuras vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons. "Lido" patiesais labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata pastarpināti caur Igaunijas "MM Grupp" ir Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē, liecina "Firmas.lv" informācija.

"MM Grupp" piederošo uzņēmumu vidū ir arī mediju koncerns "Postimees Grupp", elektroierīču tirgotājs "IM Arvutid", tāpat grupai ir līdzdalība ultrakondensatoru ražotājā "Skeleton Technologies Group", kinoteātru, grāmatnīcu, ēdināšanas un izklaides uzņēmumu pārvaldītājā "Apollo Group". Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju un monitoringa grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

2024.gada septembrī tika ziņots, ka Linnamē no biznesa partnera Ivara Vendelina iegādāsies visas viņam piederošās izklaides un ēdināšanas uzņēmumu pārvaldītāja "Apollo Group" un tā mātesuzņēmuma "MM Grupp" mazākuma akcijas. Kad būs pabeigts darījums, "Apollo Group" pilnībā piederēs holdingam "MM Grupp", savukārt "MM Grupp" īpašnieki būs Linnamē ar 98% akciju un Āre Kurists ar 2% akciju.

"Lido" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 292 428 eiro. Koncernā ietilpst SIA "Lido nekustamie īpašumi", kā arī trīs Igaunijas uzņēmumi - "Lido Eesti", "Lido Mustamae", "ODIL Eesti".

Svarīgākais
Uz augšu