Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par kara noziegumu publisku slavināšanu (1)

Pašvaldības policists. Ilustratīvs attēls
Pašvaldības policists. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par kara nozieguma publisku slavināšanu Liepājā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada maijā Valsts policijā saņemta informācija, ka Liepājā, Klāva Ukstiņa ielā uz Liepājas okupācijas muzeja sienas sētas pusē ir uzlīmēta uzlīme, kur attēlota piecstaru zvaigzne, sirpis un āmurs, Georga lente un uzraksts krievu valodā, slavinot kara noziegumus.

Valsts policijas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un aizturēja iespējamo vainīgo personu, un devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas stājās spēkā.

Vīrietis ir liepājnieks un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu vai īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma, tai skaitā PSRS vai nacistiskās Vācijas īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma pret Latvijas Republiku un tās iedzīvotājiem, publisku slavināšanu, noliegšanu, attaisnošanu vai rupju noniecināšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu