Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"Rīgas satiksme" rīkos tramvaja vadītāju apmācības (18)

Uzņēmuma "Rīgas satiksme" zemās grīdas tramvajs 5.tramvaju depo teritorijā.
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" zemās grīdas tramvajs 5.tramvaju depo teritorijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Rīgas satiksme" rīkos apmācības tramvaja vadītāja kategorijas apliecības iegūšanai, informēja uzņēmumā.

Pieteikšanās apmācībām plānota līdz 10.oktobrim.

Uzņēmums apmaksās tramvaja vadītāju teorētisko apmācību un segs izmaksas, kas saistītas ar praktiskās braukšanas apmācību. Papildus jaunajiem tramvaju vadītājiem apmācību laikā būs iespēja saņemt stipendiju.

Lai iegūtu TRAM kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, apmācības ilgst četrus mēnešus. Pēc veiksmīgas apmācību pabeigšanas tiek noslēgts darba līgums uz nenoteiktu laiku.

Tramvaja vadītāja vakancei var pieteikties no 21 gada vecuma. Tāpat ir nepieciešama valsts valodas B līmeņa zināšanas, kā arī pamata, vidējā vai vidējās pakāpes profesionālā izglītība.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apgrozījums šogad pirmajos sešos mēnešos bija 96,134 miljoni eiro, kas ir par 7,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, taču kompānija cieta zaudējumu 1,111 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai pagājušā gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

2023.gada pirmajos sešos mēnešos "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 89,242 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 159 166 eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%). Rīgas dome 2024.gada martā atļāva "Rīgas satiksmei" izbeigt līdzdalību "Rīgas acs" kapitālā, veicot meitaskompānijas likvidāciju, taču pagaidām "Rīgas acs" vēl nav likvidēta.

Svarīgākais
Uz augšu