Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Lielbritānijas ministrs: Putins grib paplašināt savu mafijas valsti (11)

Foto: Leon Neal via REUTERS

Krievijas diktators Vladimirs Putins ar iebrukumu Ukrainā grib savu mafijas valsti paplašināt, padarot to par mafijas impēriju, ANO Drošības padomē izteicies Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Lamijs.

"Vladimir Putin! Kad jūs raidāt raķetes uz Ukrainas slimnīcām, mēs zinām, kas jūs esat. Kad jūs sūtāt algotņus uz Āfrikas valstīm, mēs zinām, kas jūs esat," norādīja Lamijs. "Kad jūs nogalināt savus oponentus Eiropas pilsētās, mēs zinām, kas jūs esat."

"Jūsu iebrukums ir jūsu pašu interesēs. Tikai jūsu interesēs," turpināja ministrs. "Paplašināt savu mafijas valsti par mafijas impēriju. Impēriju, kas būvēta uz korupcijas pamata."

"Aplaupot Krievijas tautu, kā arī Ukrainu. Impēriju, kas balstīta uz citādu uzskatu apspiešanu. Tādu drosmīgu oponentu kā [Aleksejs] Navaļnijs," piebilda Apvienotās Karalistes augstākais diplomāts.

Atsaucoties uz savas izcelsmes piemēru, viņš piebilda: "Es runāju ne tikai kā brits, kā Londonas iedzīvotājs un kā ārlietu ministrs."

"Esmu šeit arī kā melnādainais, kura senči tika aizvesti ķēdēs no Āfrikas, draudot ar ieročiem, lai tiktu paverdzināti."

"Imperiālisms. Es to atpazīstu, kad to redzu. Un es to saucu par to, kas tas ir," rezumēja Lielbritānijas ārlietu ministrs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu