Losandželosā bruņots uzbrucējs nolaupījis ar cilvēkiem pilnu autobusu

Foto: AP/Scanpix

Losandželosā trešdien notika pilsētas satiksmes autobusa nolaupīšana, kuras gaitā gāja bojā viens pasažieris, bet bruņotais nolaupītājs pēc pakaļdzīšanās tika aizturēts, paziņoja policija.

Policijai agrā rītā tika ziņots, ka autobusā atskanējuši šāvieni, kad bruņots vīrietis pavēlēja šoferim novirzīties no maršruta un daži pasažieri metās bēgt.

Videomateriālā bija redzams, kā vairākas policijas automašīnas seko autobusam pa tumšajām pilsētas ielām. Blakus autobusam brauca velosipēds, kura vadītājs filmēja notiekošo, un vēl viens cilvēks to filmēja, braucot ar skrituļdēli.

Pakaļdzīšanās ilga vairāk nekā stundu un kādu laiku turpinājās arī pēc tam, kad policija ar dzelkšņiem pārdūra autobusa riepas. Pēc tam autobusu aplenca SWAT (īpašo uzdevumu vienība) un policists ar skaļruni aicināja visus autobusā esošos izkāpt.

"Pilsētas satiksmes 5858.autobus, te ir Losandželosas policijas departaments. Jūs esat aplenkti. Nāciet ārā pa vienam ar paceltām rokām," aicināja policists.

Pasažieris, kurš incidenta sākumā bija sašauts, tika aizvests uz slimnīcu, kur viņu atzina par mirušu.

Policija atzinīgi novērtēja autobusa šofera mierīgo reakciju uz nolaupīšanu, kuras laikā viņš piespieda trauksmes pogu, izsaucot policiju.

Lai gan Losandželosa ir otrā lielākā ASV pilsēta ar miljoniem iedzīvotāju, tās sabiedriskā transporta tīkls ir nepietiekams. Pilsētā ir tikai dažas metro līnijas, bet autobusu tīklu bieži izmanto trūcīgie un marginalizētie iedzīvotāji, tostarp bezpajumtnieki un cilvēki ar psihiskām problēmām.

Nolaupīšana bija kārtējais incidents Losandželosas sabiedriskā transporta tīklā, kur pēdējos mēnešos notikušas arī cilvēku saduršanas un apšaudes.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu