Saeimā deputātu lomā pirmdien iejutīsies 100 pensionāri (1)

Senioru dienai veltītas izstādes “Stipri saknēs” atklāšana
Senioru dienai veltītas izstādes “Stipri saknēs” atklāšana Foto: Ieva Ābele

Pirmdien, 30.septembrī, Saeimā 100 pensionāri strādās pilnu darba dienu tieši tā, kā to dara deputāti - plenārsēdē un komisijās, informē Latvijas Pensionāru federācijas pārstāve Liesma Kalve.

Darba saturs skars pensionāru problēmas. Tiks uzklausīti nozaru ministri, debatēts komisijās un dienas noslēgumā iesniegta rezolūcija Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS).

Šī rezolūcija būs saistoša visām Saeimas komisijām, kuru kompetencē ir strādāt ar tajā minēto problēmu loku, skaidro Kalve.

Dienas gaitā darbs plānots trīs komisijās - Sociālajā komisijā, Veselības komisijā un Digitālās pratības komisijā. Tās visas vadīs federācijas biedri.

Paredzēts, ka labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) un finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) komisijās sniegs atbildes uz senioru iepriekš uzdotajiem jautājumiem. Komisijās piedalīšoties arī citi ministriju pārstāvji.

Kā uzsver Kalve, komisiju uzdevums ir izdebatēt vissasāpējušākos senioru un pensionāru jautājumus un dot Saeimai priekšlikumus, kas ir primārie darbi, ko iespējams izdarīt vai sākt darīt tuvākā gada laikā šo problēmu risināšanā.

LPF Senioru dienu rīko sadarbībā ar Saeimu un Sociālo un darba lietu komisiju. Plānots, ka norisēs piedalīsies arī viesi no Lietuvas un Igaunijas pensionāru nevalstiskajām organizācijām.

Latvijā šāda Senioru diena Saeimā notiek pirmo reizi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu