Foto un video Pie Saeimas notiek "dziedošais" protests par laulību vienlīdzību Latvijā (26)

Pie Saeimas notiek "dziedošais" protests par laulību vienlīdzību Latvijā
Pie Saeimas notiek "dziedošais" protests par laulību vienlīdzību Latvijā Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Pie Saeimas ceturtdien, 26. septembrī, notiek "dziedošais" protests par laulību vienlīdzību Latvijā.

Akcija notiek no plkst.8.30 līdz 9.30 pie Saeimas ēkas, Jēkaba ielā 11. Protestu organizē neformālā jauniešu grupa "HARP" sadarbībā ar Rīgas Kvīru kori un biedrību "Safe Space".

Kā uzsver akcijas rīkotāji, lai arī šī gada 1.jūlijā pieņemtais partnerības regulējums ir liels solis ceļā uz sabiedrības lielāku izpratni par dažādību, tas neatrisina vairākas būtiskas problēmas, īpaši attiecībā uz bērnu tiesību aizsardzību viendzimuma pāru ģimenēs.

"Partnerības likums nepiedāvā pilnu tiesisko aizsardzību, un daudzos jautājumos tas ir nepilnīgs - ģimenes netiek pilnībā atzītas, un mantojuma tiesību problēmas vēl joprojām paliek neatrisinātas," uzsver protesta rīkotāji.

Ar protestu tā rīkotāji vēlas gan veidot iekļaujošāku sabiedrību un ieviest laulību vienlīdzību, gan veicināt LGBTKIA+ vienaudžu iesaisti politiskajos procesos.

Plānots, ka pasākumā uzrunas sniegs Saeimas frakcijas "Progresīvie" vadītājs Andris Šuvajevs, ģimenes tiesību aktīviste un juriste Evita Goša un kultūras ministre Agnese Lāce (P), savukārt Rīgas Kvīru koris uzstāsies ar muzikālām performancēm.

Protestam tika aicināti pievienoties arī līdzcilvēki.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu