Foto Rīgas Pašvaldības policija atzīmē izveidošanas 34. gadadienu

Pie Brīvības pieminekļa notiek Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) vadības svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, atzīmējot RPP 34.gadadienu.
Pie Brīvības pieminekļa notiek Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) vadības svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, atzīmējot RPP 34.gadadienu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Atzīmējot 34. gadadienu, kopš tika izveidota Rīgas Pašvaldības policija (RPP), ceturtdien, 26. septembrī, Rīgā norisinās vairāki svinīgi pasākumi.

Plkst.10 policijas darbinieki pulcējās uz svētbrīdi Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā, kur pašvaldības policista zvērestu nodeva vairāk nekā 25 jaunie policisti.

Plkst.11 RPP vadība svinīgā ceremonijā nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Foto: Rīgas Pašvaldības policijas svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa

Savukārt plkst.12 kino "Splendid Palace" telpās norisinājās 34. gadadienai veltīts svinīgs pasākumus, kura laikā tika apbalvoti labākie darbinieki, kuri ar savu personisko veikumu snieguši būtisku ieguldījumu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā galvaspilsētā.

Plānots, ka svinīgajā pasākumā RPP darbiniekus sveiks Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola ("Kods Rīgai"), Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Māris Mičerevskis ("Kods Rīgai") un policijas priekšnieks Juris Lūkass.

Svinībās piedalīsies arī Varšavas valsts un pašvaldības policiju, Viļņas valsts policijas, Tallinas valsts un pašvaldības policiju, kā arī Lisabonas un Madrides pašvaldības policiju pārstāvji.

Par RPP dibināšanas datumu tiek uzskatīts 1990.gada 26.septembris, kad Rīgas priekšpilsētās sākās pašvaldības policijas vienību formēšana. Tolaik tas bija spēks, kas nostājās tautas pusē, pretēji padomju režīma milicijas vienībām.

No atmodas kustības kārtības sargiem veidojies RPP pamatsastāvs - tolaik tie bija 130 policijas darbinieki.

RPP ir savs karogs, kas tika izstrādāts 1997.gada 5.decembrī, ar devīzi "Par Rīgu - drošu, daiļu un varenu!".

Pašlaik RPP ir lielākā pašvaldības tiesībsargājošā iestāde Baltijā ar plašu kompetenci Latvijas un Eiropas iekšējās drošības politikas veidošanā, kas nodrošina un uztur sabiedrisko kārtību un drošību Rīgas pilsētā diennakts režīmā.

RPP nodarbina vairāk nekā 700 darbiniekus. 2023.gadā RPP saņēma vairāk nekā 140 000 izsaukumu un kopumā fiksēja vairāk nekā 81 400 pārkāpumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu