Baidens sola Ukrainai jaunu militāro palīdzību, tostarp tālas darbības rādiusa munīciju (6)

Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien pirms tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski paziņoja par Ukrainai paredzētās palīdzības pieaugumu, arī par teju astoņiem miljardiem dolāru militārajā palīdzībā un jaunu tāla darbības rādiusa munīciju.

"Šodien es paziņoju par drošības atbalsta palielināšanu Ukrainai un virkni papildu pasākumu, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt šajā karā," teikts Baidena paziņojumā.

"Lai uzlabotu Ukrainas tālā darbības rādiusa trieciena spējas, esmu nolēmis nodrošināt Ukrainai tālā darbības rādiusa munīciju "Joint Standoff Weapon" (JSOW)," pauda prezidents, ceturtdien iepazīstinot ar ASV atbalstu Ukrainai.

Lai vēl vairāk stiprinātu Ukrainas pretgaisa aizsardzību, dots rīkojums Aizsardzības ministrijai saremontēt papildu pretgaisa aizsardzības bateriju "Patriot" un nodrošināt to Ukrainai līdz ar papildu raķetēm, norādīja Baidens.

Zelenskis jau paudis pateicību par jauno atbalstu.

"Mēs izmantosim šo palīdzību visefektīvākajā un pārredzamākajā iespējamajā veidā, lai sasniegtu mūsu galveno kopīgo mērķi - Ukrainas uzvaru, taisnīgu un ilgstošu mieru un transatlantisko drošību," sociālajos tīklos apliecināja Ukrainas prezidents.

Baidens arī uzdeva Pentagonam paplašināt iznīcinātāju F-16 pilotu apmācību programmu un nākamgad apmācīt vēl 18 ukraiņu pilotus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu