Kašers par pirmo pašnāvības mēģinājumu: es stāvēju uz palodzes piektajā stāvā

Foto: Zilonis studijā

Kāpēc jaunieši dara sev pāri, plāno un mēģina izdarīt pašņāvības un dara to aizvien vairāk – bija tēma, kas iztirzāta sarunu šovā “Zilonis studijā”. Raidījumā personīgajā pieredzē dalījās arī multimākslinieks Kašers, kuram pašnāvības mēģinājumi bijuši pat vairāki...

Kašers tolaik viņam bija 13-14 gadu - laiks, kad tīnis mēģināja saprast vispār, kas ir pasaule tev apkārt. 

"Plus manā gadījumā simpātijas pret savu dzimumu, nesapratne, kas tas ir, kāpēc man ir šādas sajūtas. Visi šie jautājumi galvā rada milzīgu haosu, un dažreiz ir ļoti grūti, īpaši jaunietim, kuram ir trīspadsmit četrpadsmit gadi.

Šķiet, ka tā nasta ir ārkārtīgi smaga. Par to īsti nevar runāt ar vienaudžiem, jo baidies, ka viņi atstāstīs citiem, pie skolotājas kaunies doties, pie vecākiem… man tajā laikā vēl nebija izveidojušās tādas attiecības ar vecākiem, jo es pats nesapratu savu seksualitāti, man it kā bija kauns par to runāt.

Šķita, ka visi šie jautājumi jāatrisina man pašam,” sarunu šovā “Zilonis studijā” stāsta Kašers. "Ir kaut kādi mirkļi, ka šķiet – es vairs negribu [dzīvot], es gribu vienkārši izstāties."

Kašers raidījumā arī atstāsta vienu no epizodēm: “Neieslīgstot detaļās, tas ir bijis tā, ka esmu uzkāpis uz pie palodzes – mēs dzīvojām piektajā stāvā – un skatos lejā un domāju, kā nokrist tā, lai neiekristu kokos, bet lēkt tā, lai dzīve uzreiz apstājas."

Tā bija pirmā reize, kad viņš mēģināja izdarīt pašnāvību. Viņu izglāba mamma. “Es domāju, skatījos, kur un kā lekt, viņa ienāca istabā un norāva mani nost no loga,” atminas Kašers.

Vairāk skaties raidījumā "Zilonis studijā". 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu