Foto un Video Ādažu poligonā noticis visaptverošu valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" paraugdemonstrējums (4)

Ādažu militārajā poligonā notiek visaptverošas valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" viesu un mediju diena
Ādažu militārajā poligonā notiek visaptverošas valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" viesu un mediju diena Foto: Paula Čurkste / LETA

Ādažu militārajā poligonā ceturtdien notika visaptverošu valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" viesu un mediju diena, kuras laikā tika demonstrēta iesaistīto vienību sadarbība un kaujas spējas. Pasākumā piedalījās arī premjere Evika Siliņa (JV). 

Viesiem un medijiem bija iespēja vērot militāro un civilo partneru savstarpējo sadarbību, kas apliecina to spēju ātri un efektīvi reaģēt uz dažāda veida drošības apdraudējumiem.

Savstarpējo sadarbību demonstrēja Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde, Nodrošinājuma pavēlniecība, Gaisa spēki, Militārā policija, Valsts policija, Valsts robežsardze, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un NATO vienības Latvijā.

Foto: Ādažu militārajā poligonā notiek visaptverošas valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" viesu un mediju diena

Jau ziņots, ka no 3.septembra līdz 8.oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024".

Visaptverošas valsts aizsardzības mācībās "Namejs 2024" piedalās karavīri un zemessargi no visām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, tostarp valsts aizsardzības dienesta karavīri, rezerves karavīri, un sabiedroto bruņoto spēku karavīri. Mācību "Namejs 2024" laikā tiek veikta arī NATO daudznacionālas kaujas grupas sertificēšana.

Lai pilnveidotu un stiprinātu spēju veikt uzdevumus valsts apdraudējuma gadījumā, mācībās "Namejs 2024" notiek sadarbība ar Civilās aizsardzības Operacionālās vadības centru, tostarp Valsts kanceleju un nozaru ministrijām, to padotības iestādēm, valsts drošības iestādēm, vairākām pašvaldībām un komersantiem, sniedzot valsts aizsardzības vajadzībām nepieciešamo atbalstu, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu Latvijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu