Rēzeknes mākslas un dizaina skola aicina absolventus uz 65 gadu jubilejas svinībām

Foto: RMDS

Rēzeknes mākslas un dizaina skola (RMDS) šā gada 26.oktobrī ar absolventu salidojumu un izstādi divās ekspozīcijās svinēs savu 65.jubileju. Kopš izveidošanas 1959.gadā skola ir profesionālās karjeras šūpulis daudziem pazīstamiem māksliniekiem un dizaineriem, kā arī nozīmīgs Austrumlatvijas kultūras un izglītības centrs, kas rūpējas par mākslu izglītības nepārtrauktības nodrošināšanu Latgalē. No 2023.gada skola ir Mākslu izglītības kompetences centra “Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola” (MIKC LMMV) struktūrvienība.

Ikviens ir aicināts uz svinīgo pieņemšanu un izstādes “Skolotājs” atklāšanu plkst.15.00 Latgales vēstniecībā “Gors”. Šoreiz RMDS jubilejas izstāde godinās un izcels pedagogu ieguldījumu mākslas izglītībā un lomu nākamajās mākslinieku paaudzēs. Būs skatāmi bijušo un esošo RMDS pedagogu, kā arī absolventu, kuri kļuvuši par mākslu jomu skolotājiem citās izglītības iestādēs, mākslas darbi. Savā daudzveidībā tie atklās skolu cauri laiku ritējumam.

Pēc svinīgās pieņemšanas “Gorā” visi absolventi būs silti gaidīti RMDS telpās (Baznīcas iela 34a, Rēzekne), kur no plkst.18.00 notiks absolventu salidojums (dalības maksa - 10 eiro). Tajā varēs satikt savus skolotājus, skolas laika biedrus un skatīt izstādes “Skolotājs” otro ekspozīciju. Ierašanās absolventu vakarā un klātienes reģistrācija viesu grāmatā būs iespējama no plkst.17.00. Absolventiem ir iespēja ātri, ērti un savlaicīgi, līdz 21.oktobrim, reģistrēties digitālajā viesu grāmatā, kas atrodama šeit.

Sekot līdzi RMDS jubilejas svinību jaunumiem iespējams MIKC LMMV mājas lapā lmmv.gov.lv, kā arī MIKC LMMV sociālo tīklu profilos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu