Lielbritānija piemēro sankcijas kuģiem, kas pārvadā Krievijas sašķidrināto dabasgāzi (1)

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Lielbritānija ceturtdien noteica sankcijas pieciem kuģiem un divām ar tiem saistītām struktūrām, kas iesaistītas Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) transportēšanā.

Valdība paziņoja, ka tā ir pirmā reize, kad tā izmantoja jaunās juridiskās pilnvaras tieši pret LNG pārvadātājiem. Sankcijas tika piemērotas arī kompānijām "White Fox Ship Management" un "Ocean Speedstar Solutions OPC".

Lielbritānijas valdība atgādināja, ka kopā ar ASV un Eiropas Savienību (ES) šogad tā jau noteikusi sankcijas pret projektu "Arktik SPG 2", un projekts bija spiests samazināt ražošanu.

"Šodienas rīcība ir turpinājums kopīgajiem centieniem ar sabiedrotajiem apturēt Krievijas mēģinājumus maksimāli palielināt savus nākotnes ieņēmumus no enerģijas - būtisku finansējuma avotu Putina karam Ukrainā," teikts valdības paziņojumā.

Septembra vidū 13 kuģiem tika piemērotas ASV un Apvienotās Karalistes sankcijas saistībā ar ieroču sūtījumiem no Irānas uz Krieviju.

Dienu vēlāk Lielbritānija noteica sankcijas vēl desmit kuģiem no Krievijas tā dēvētās "ēnu flotes", kas izmanto nelikumīgas metodes, lai izvairītos no Rietumu noteiktajiem ierobežojumiem Krievijas naftai. Saskaņā ar Lielbritānijas valdības teikto tie visi "strādā visu diennakti, lai transportētu pēc iespējas vairāk Krievijas naftas".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu