Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

ASV prezidenta kandidāts Tramps tiksies ar Zelenski (1)

Foto: SCANPIX

ASV eksprezidents un prezidenta kandidāts Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka piektdien tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Ņujorkā.

"Prezidents Zelenskis ir lūdzis tikšanos ar mani, un es tikšos ar viņu rīt no rīta ap plkst.9.45 Trampa tornī," Tramps paziņoja reportieriem Ņujorkā.

"Tas, kas notiek Ukrainā, ir apkaunojums. Tik daudz nāvju, tik daudz postījumu. Tas ir šausmīgi," sacīja Tramps.

Tramps paziņoja par gaidāmo tikšanos dažas stundas pēc tam, kad Zelenskis Baltajā namā tikās ar ASV prezidentu Džo Baidenu un viceprezidenti Kamalu Herisu, kas ir Trampa sāncense prezidenta vēlēšanās novembrī.

Zelenskis šonedēļ uzturas ASV, piedaloties ANO Ģenerālās asamblejas sanāksmē Ņujorkā.

"Es gaidu tikšanos ar viņu rīt," sacīja Tramps.

Viņš tomēr lika saprast, ka ir neapmierināts ar Zelenska izteikumiem žurnālam "The New Yorker", kad Ukrainas prezidents pauda uzskatu, ka Tramps "īsti nezina, kā apturēt karu".

"Es tiešām domāju, ka viņam nepiekrītu. Viņš mani nepazīst," sacīja Tramps, preses konferencē atbildot uz reportiera jautājumu par Zelenska izteikumiem.

"Es domāju, ka mēs spēsim panākt vienošanos" par kara izbeigšanu, piebilda Tramps.

Tramps bieži apgalvo, ka Krievija nebūtu iebrukusi Ukrainā, ja viņš būtu prezidents, un ka viņš izbeigtu šo karu, ja atgrieztos Baltajā namā.

Tramps trešdien teiktā runā bija pesimistiski raksturojis Ukrainu, nosaucot tās cilvēkus par "mirušiem" un valsti par "sagrautu". Viņš arī sacīja, ka Ukrainai vajadzēja piekāpties Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pēdējos mēnešos pirms pilna apjoma iebrukuma sākuma 2022.gada februārī, un paziņoja, ka pat "vissliktākā vienošanās būtu labāka par to, kas mums ir tagad".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu