Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Amerikas latvieši pasniegs stipendijas Latvijas maznodrošinātajiem, bāreņiem un studentiem (1)

Foto: Shutterstock

Amerikas Latviešu apvienība (ALA) šodien pasniegs stipendijas vairāk nekā 60 Latvijas maznodrošinātajiem, bāreņiem un studentiem, informē Latvijas Bērnu fonda viceprezidente Vaira Vucāne.

Plkst.11 VEF Kultūras pilī stipendijas tiks pasniegtas maznodrošinātām daudzbērnu un audžuģimenēm, kā arī sešiem smagi slimiem bērniem un bāreņiem. Savukārt plkst.17 Arhitektu namā stipendijas saņems 20 studenti no daudzbērnu ģimenēm un bāreņi.

Kopumā ALA finansiālo atbalstu saņems 30 ģimenes, 20 studenti un 11 smagi slimi bērni.

Ģimenes un studenti, kas saņem šīs stipendijas, tiek rūpīgi atlasīti un izvērtēti sadarbībā ar sociālajiem dienestiem, norāda Vucāne.

Stipendiju saņēmēji ir no Augšdaugavas, Gulbenes, Krāslavas, Saldus, Tukuma, Preiļiem Jelgavas, Ventspils, Līvāniem, Valkas, Daugavpils, Saldus, Kuldīgas, Talsu, Dagdas, Kuldīgas un citiem novadiem.

Stipendijas pasniegs ALA nozares "Labdarība Latvijā" vadītāja Diāna Kārkliņa un Latvijas Bērnu fonda vadītājs Andris Bērziņš.

30 sadarbības gadu garumā ALA Latvijas ģimenēm un studentiem ir piešķīrusi vairāk kā četrus miljonus ASV dolāru.

Organizācija vieno ap 100 000 latviešu visā Amerikā. ALA palīdzība tiek piešķirta galvenokārt no individuālu ASV dzīvojošo latviešu - Otrā pasaules kara bēgļu ziedojumiem un testamentāriem novēlējumiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu