Vardarbība un izvarošanas draudi: Indiju satricina skandāls par sievietes pazemošanu policijas iecirknī

Foto: EPA/Scanpix

Indijā plešas plašumā skandāls, ko izraisīja 32 gadus vecas sievietes paziņojums par piedzīvoto seksuālo vardarbību kādā Orisas štata policijas iecirknī. Notikušais incidents izraisīja sašutuma vilni visā Indijā un ar jaunu jaudu aktualizēja sen samilzušo problēmu – Indijā ik gadu no vardarbības cieš desmitiem tūkstoši sieviešu, kuras ar likumu netiek pasargātas.

Notikušo šobrīd izmeklē Austrumindijas Orisas štata varasiestādes, kur pēc piedzīvotās vardarbības vērsās cietusī sieviete. Bet, kamēr norit izmeklēšana, visā valstī pieaug sašutums par notikušo. Konkrētais gadījums izgaismo milzu problēmu, proti, sievietes, kuras vēršas pēc palīdzības policijā, saņem nevis vajadzīgo palīdzību, bet piedzīvo pazemojumus un vardarbību ieslodzījuma vietās.

Sita un draudēja izvarot

Incidents notika naktī no 14. uz 15. septembri, ziņo “India Today”. 14. septembra vakarā sieviete ar savu līgavaini, armijas virsnieku, devās mājup no restorāna, pat nenojaušot, kas viņus sagaida. Pa ceļam uz mājām jaunajam pārim uzbruka vīriešu grupa, kā rezultātā abi steigšus vērsās pēc palīdzības tuvākajā policijas iecirknī. Taču tur viņi saņēma nevis palīdzību, bet pazemojumus un nežēlīgu vardarbību.

Cietusī sieviete savā video atklāj, ka

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu