Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Uzvelkot kājās atšķirīgus apavus, akcijā aicina atbalstīt cilvēkus ar invaliditāti (3)

Foto: Shutterstock

Piektdien, 27. septembrī, visā Latvijā notiks valsts mēroga sociāla akcija "Dažādo kurpju diena", kurā iedzīvotāji tiek aicināti simboliskā veidā izrādīt atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti, uzvelkot kājās atšķirīgus apavus, informē Eiropas Savienības (ES) fondu departamenta vecākais eksperts sabiedrības informēšanas jautājumos Guntis Kaldovskis.

Akcijas dalībnieki tiek aicināti sociālajos medijos ievietot foto ar atšķirīgām kurpēm kājās, izmantojot tēmturi "#IekāpOtraKurpēs", lai izplatītu akcijas vēstījumu.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) norādījis, ka Latvijā ir vairāk nekā 200 000 cilvēku ar invaliditāti, tādēļ Labklājības ministrija (LM) aicina pavadīt šo dienu ar katrā kājā uzvilktu atšķirīgu apavu.

"Simboliski iekāpjot otra kurpēs, mēs publiski paužam atbalstu kaimiņiem, kolēģiem un draugiem ar invaliditāti, iestājoties par pamattiesībām un šo cilvēku vienlīdzīgu un pilnvērtīgu iekļaušanu sabiedrībā un ekonomikā," paudis Augulis.

Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietniece Andriana Sukova uzsvērusi, ka akcija ir veids, kā veicināt izpratni par personām ar invaliditāti un parādīt, kā ES fondi var palīdzēt.

Pēc viņas teiktā, tiek lēsts, ka Eiropas Sociālā fonda Plus veiktie ieguldījumi ES dalībvalstīs laika posmā no 2021. līdz 2027. gadam nāks par labu 1,5 miljoniem personu ar invaliditāti.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu