Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Liepājā sodīts vīrietis, kurš neatļauti vadīja dronu virs lidostas

Foto: Schutterstock.com

Ceturtdien Liepājā, Zirgu salas putnu vērošanas tornī, neatļautā vietā pilotēts drons, šķērsojot lidostas teritoriju, informēja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Ceturtdien ap plkst.19 Valsts policijā saņemta informācija, ka Liepājā neatļautā vietā tiek pilotēts drons. Policijas amatpersonas ieradās notikuma vietā un sastapa drona pilotu. Policija fiksējusi trīs pārkāpumus, par kuriem sākti administratīvo pārkāpumu procesi.

Noskaidrots, ka vīrietis vadīja bezpilota gaisa kuģi jeb dronu ārpus tiešās redzamības un nebija ievērojis pieļaujamo lidojuma augstumu, veica lidojumu bez atļaujas un saskaņojuma, šķērsojot lidostas teritoriju. Tāpat konstatēts, ka viņš veica lidojumu ar bezpilota gaisa kuģi, kurš nebija marķēts ar bezpilota gaisa kuģa sistēmas ekspluatantam reģistrācijas procesā piešķirto numuru.

Vīrietis atzinis, ka pārkāpums pieļāvis, taču neesot to darījis tīšuprāt, bet gan aiz nezināšanas.

Valsts policija vērš uzmanību, ka, veicot bezpilota gaisa kuģa lidojumu, bezpilota gaisa kuģa pilotam ir jāievēro konkrētajā ģeogrāfiskajā zonā noteiktie nosacījumi un ierobežojumi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu