Noskaties Rīga atbild: Vai esat kaut ko dzirdējuši par ASV prezidenta vēlēšanām?

Foto: Ekrānuzņēmums no video

5.novembrī ASV notiks prezidenta vēlēšanas, kurās par pasaulē ietekmīgākās valsts vadītāja amatu sacentīsies republikāņu nominētais Donalds Tramps un demokrātu pārstāve Kamala Herisa. TVNET aptaujātie rīdzinieki šīs vēlēšanas vērtē atšķirīgi, daži par tām ir dzirdējuši, un lielākā daļa tām piešķir lielu nozīmi. Atbalsts abiem kandidātiem ir atšķirīgs, taču gandrīz visi aptaujātie atzīst, ka no šīm vēlēšanām lielā mērā būs atkarīgi turpmākie notikumi Ukrainā un tās var ietekmēt arī mūsu dzīvi.

Kādas ir sabiedrības domas par ASV prezidenta vēlēšanām un to iznākuma ietekmi uz notikumiem citur pasaulē? To devāmies noskaidrot TVNET rubrikā "Rīga atbild".

Visus "Rīga atbild" raidījumus skaties šeit!

Jau ziņots, ka vēlēšanās sacentīsies ASV eksprezidents Donalds Tramps, kurš ir republikāņu prezidenta amata kandidāts, un pašreizējā ASV viceprezidente, demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa

Visā valstī ir pastiprināti drošības pasākumi, lai garantētu vēlēšanu amatpersonu un iecirkņu drošību un nodrošinātu, ka netiks manipulēts ar biļeteniem un balsošanas procedūrām. Kopš 2020.gada prezidenta vēlēšanām amatpersonas un vēlēšanu iecirkņu darbinieki bieži saņem dažādus draudus.

Federālās varasiestādes izmeklē aizdomīgus sūtījumus, ko pēdējās dienās saņēmušas vēlēšanu amatpersonām vairāk nekā 15 štatos.

Daudzi amerikāņi, kas grib nobalsot pirms vēlēšanu dienas, varētu dot priekšroku iepriekšējai balsošanai klātienē, nevis pa pastu, ņemot vērā ASV Pasta dienesta problēmas.

Štatu un vietējo pašvaldību vēlēšanu amatpersonas pagājušajā nedēļā brīdināja, ka problēmas ar pasta sūtījumu piegādi draud atņemt balsstiesības vēlētājiem.

ASV Pasta dienesta vadība solīja sadarboties ar amatpersonām, lai kliedētu viņu bažas, un uzsvēra, ka pasts būs gatavs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu