Foto Orkāns "Helēna" prasījis vismaz 20 cilvēku dzīvības ASV dienvidaustrumos

Foto: AP/Scanpix

Viesuļvētra "Helēna" ir prasījusi vismaz 20 cilvēku dzīvības ASV dienvidaustrumos, pirms tā no 4.kategorijas orkāna piektdienas pēcpusdienā kļuva par tropisku zema spiediena apgabalu.

ASV mediji ziņoja par bojāgājušajiem Džordžijas, Ziemeļkarolīnas, Dienvidkarolīnas un Floridas štatos. Džordžijas gubernators paziņoja, ka šajā štatā gājuši bojā vismaz 11 cilvēki.

Šajos štatos un to apkārtnē piektdien bija pārtraukta elektroapgāde apmēram trim miljoniem cilvēku. Bija sagrautas mājas un applūdušas vairākas apdzīvotās vietas, un daudzi ceļi bija neizbraucami.

Daudzi cilvēki vēl var būt iesprostoti sagrauto vai bojāto ēku drupās.

Foto: Floridu sasniedzis spēcīgais orkāns "Helēna"

ASV Nacionālais meteoroloģiskais dienests vēstīja, ka "Helēna" kā 4.kategorijas orkāns sasniedza Floridas piekrasti ceturtdien plkst.23.10 (piektdien plkst.6.10 pēc Latvijas laika), bet viesuļvētra piektdien pakāpeniski kļuva vājāka.

Dienests brīdināja par "vēsturiskiem un katastrofāliem plūdiem", un dažās vietās ūdens līmenis piektdien bija piecus metrus augsts. Pastāvēja arī zemes nogruvumu draudi pārāk stipra lietus dēļ.

Daudzi no upuriem gāja bojā vai tika ievainoti, krītot kokiem, bet citi zaudēja dzīvību savos automobiļos. Floridā kāda sieviete noslīka savā mājoklī, ziņoja telekanāls CNN.

Ziemeļkarolīnā varas iestādes brīdināja, ka ūdens var pārraut aizsprostu, un aicināja apkaimes iedzīvotājus pārcelties uz drošāku vietu.

"Helēna" pēc plosīšanās ASV dienvidaustrumos piektdien virzījās pāri Apalaču kalniem, skarot Tenesī un Virdžīnijas štatus.

"Helēna" jau bija izraisījusi plūdus un elektroapgādes pārtraukumus Kubā, kad vētra vēl devās ASV virzienā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu