Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Krievi dod triecienu slimnīcai Ukrainas pilsētā Sumos; evakuācijas laikā uzbrūk vēlreiz (12)

Papildināts
Krievi dod triecienu slimnīcai Sumos; evakuācijas laikā uzbrūk vēlreiz
Krievi dod triecienu slimnīcai Sumos; evakuācijas laikā uzbrūk vēlreiz Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter"

Sestdien Krievijas spēku dubultā triecienā slimnīcai Ukrainas pilsētā Sumos nogalināti astoņi cilvēki un 11 ievainoti, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pacientu un personāla evakuācijas laikā pēc pirmā uzbrukuma ienaidnieks uzbruka vēlreiz, nogalinot glābējus.

Kā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko, pirmās apšaudes rezultātā gājis bojā viens cilvēks, sabruka vairāku slimnīcas stāvu pārsegumi. Sākās pacientu un personāla evakuācija.

Apšaudes vietā ieradās glābēji un policija, lai palīdzētu cilvēkiem, un pacientu evakuācijas laikā krievi veica vēl vienu triecienu.

"Sumi. Krievija vienai no pilsētas slimnīcām uzbruka ar "Shahed". Tagad ir zināms par astoņiem bojāgājušajiem. Izsaku līdzjūtību ģimenēm un tuviniekiem. Vienpadsmit cilvēki ir ievainoti, no slimnīcas evakuēti 113 pacienti," platformā "Telegram" raksta Zelenskis.

Pēc viņa teiktā, pašlaik turpinās glābšanas operācija.

"Visiem pasaulē, kas runā par šo karu, vajadzētu pievērst uzmanību tam, kur Krievija veic triecienus. Viņi karo ar slimnīcām, civilajiem objektiem, cilvēku dzīvībām. Tikai spēks var piespiest Krieviju uz mieru. Miers ar spēka palīdzību ir vienīgais pareizais ceļš. Paldies visiem, kas palīdz mums šajā ceļā," piebilda prezidents.

Kā paziņoja Sumu apgabala prokuratūra, pirmais trieciens ar bezpilota lidaparātu "Shahed" tika veikts plkst.7.35 pēc vietējā laika. 50 minūtes vēlāk, kad noritēja evakuācija un policija sniedza palīdzību ievainotajiem, vēl viens "Shahed" veica otru triecienu.

Bezpilota lidaparātu triecienu rezultātā slimnīcas ēka smagi bojāta, vairāki tās stāvi sagrauti.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu