Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Kukulis 2500 eiro apmērā: rosina sākt kriminālvajāšanu pret policistu un četriem motociklistiem (1)

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) šomēnes rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas (VP) amatpersonu un četriem motociklistiem par kukuļošanu.

IDB informēja, ka saskaņā ar pirmstiesas izmeklēšanā noskaidroto policists, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā, apturēja motociklistus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Tomēr, nespējot noteikt katra motocikla braukšanas ātrumu, policists maldināja viņus par soda piemērošanu.

Policists izspiedis un pieņēmis 2500 eiro kukuli no trim motociklistiem, lai personas netiktu sodītas likumā noteiktajā kārtībā, bet ceturtais motociklists atbalstījis kukuļdošanu personu grupā.

Policistam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Pret policistu rosināts sākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 320.panta ceturtajā daļā paredzētā nozieguma izdarīšanu - kukuļa izspiešanu un pieņemšanu. Vienlaikus rosināts sākt kriminālvajāšanu pret trim privātpersonām pēc Krimināllikuma 323.panta otrās daļas par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, savukārt pret ceturto privātpersonu - pēc Krimināllikuma 323.panta otrajās daļas un 20.panta ceturtās daļas par kukuļdošanas personu grupā atbalstīšanu.

IDB šā gada pirmajos astoņos mēnešos ir sācis 31 kriminālprocesu par 59 noziedzīgiem nodarījumiem. Astoņos mēnešos prokuratūrai nosūtīti 30 kriminālprocesi kriminālvajāšanas sākšanai pret 54 personām - 34 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem un 20 fiziskām personām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu