"Lidl" Latvijā sācis pārtikas preces atzīmēt ar starptautisku marķējumu

"Lidl Latvija" telpas.
"Lidl Latvija" telpas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" sācis savas preces atzīmēt ar starptautisku pārtikas kvalitātes marķējumu "Eurofins", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Eurofins" zīme norāda, ka šo produktu kvalitāti ir sertificējis kvalitātes nodrošināšanas uzņēmums "Eurofins Scientific". Zīme izvietota uz svaigas un pārstrādātas gaļas, zivju un piena produktu cenu zīmēm vai iepakojuma.

Šobrīd "Lidl" sortimentā ir vairāk nekā 100 produktu, kas ieguvuši šo zīmi.

"Eurofins" ir starptautisks laboratoriju tīkls, kas sastāv no vairāk nekā 1000 neatkarīgiem uzņēmumiem un vairāk nekā 900 laboratorijām vairāk nekā 62 valstīs. "Eurofins" izmanto vairāk nekā 200 000 analīzes metožu un katru gadu izpilda vairāk nekā 400 miljonus pētījumu, lai novērtētu produktu klāsta nekaitīgumu, identitāti, sastāvu, autentiskumu, izcelsmi, izsekojamību un tīrību, kā arī nodrošina klīniskās diagnostikas testēšanas pakalpojumus un citas diagnostikas, informē "Lidl Latvija" pārstāvji.

Jau vēstīts, ka "Lidl Latvija" finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.marta līdz 2023.gada 28.februārim, strādāja ar 442,378 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 4,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka vairākkārt un bija 3,847 miljoni eiro. Jaunākie finanšu dati vēl nav publiskoti.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

Svarīgākais
Uz augšu