Polijas Tatros atrod trīs lietuviešu tūristes; viena no viņām bija nosalusi gandrīz līdz nāvei

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Sestdienas vakarā Polijas Tatru kalnos glābējiem nācās krietni nopūlēties, jo pazuda trīs lietuviešu sievietes, ziņoja Polijas sabiedriskās raidorganizācijas TVP Krakovas dienests (“TVP Krakow”).

Par cilvēku pazušanu Svinicas kalnu apgabalā divreiz ziņoja Slovākijas un Polijas iestādes. Meklēšanā bija iesaistīti četrdesmit četri glābēji, un sestdienas rītā tika piesaistīts helikopters. Pulksten 4:20 pēc vietējā laika (5:20 pēc Latvijas laika) viņiem kalnu pārejā izdevās atrast vienu no lietuviešu sievietēm. Viņa bija bezsamaņā, un sievietei tika diagnosticēta smaga hipotermija – viņas ķermeņa temperatūra bija tikai 21 grāds pēc Celsija.

Cietušo sildīja divas stundas, un tad glābēji viņu nogādāja slimnīcā.

Vēl divas meitenes tika atrastas netālu no pārgājienu takas. Viena no viņām tika nogādāta slimnīcā Zakopanē, bet otra, kuras stāvoklis bija apmierinošs, tika nosūtīta uz patversmi.

Pēc glābēju teiktā, trīs lietuviešu tūristes bija pilnīgi nesagatavotas mainīgajiem un skarbajiem kalnu laikapstākļiem – ceļotājas pat nespēja nosaukt savu izejas punktu. Turklāt viņām nebija atbilstoša ekipējuma un siltu apģērbu, un, jautātas, kur nakšņojušas pirms pārgājiena, viņas norādīja viesnīcu Katovicē, lai gan patiesībā viņas nakšņoja Kuznicā.

“TVP Krakow” piebilst, ka pēdējās dienās Tatru kalnos ir valdījuši ārkārtīgi nelabvēlīgi laika apstākļi, un tuvākajās naktīs virsotnēs tiek prognozēts sals un sniegs.

Trīs lietuviešu sievietes nebija vienīgās slikto laika apstākļu upures kalnos. Tās pašas meklēšanas operācijas laikā tika uziets kāda miruša tūrista līķis. Palīdzība bija nepieciešama arī kādam vīrietim, kurš kopā ar diviem 10 gadus veciem bērniem bija devies uz Polijas augstāko kalnu Rysy.

Glābēji palīdzēja arī kādam tūristam, kurš bija guvis ievainojumus, kāpjot lejā no virsotnes.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu