Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Video "Sita ar knābi un neļāva braukt!" Sieviete Ogres pusē iemūžina medņa uzbrukumu

Mednis Ogres pusē
Mednis Ogres pusē Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ogres pusē šonedēļ kāda sieviete iemūžinājusi medņa izdarības, kas viņai licis sajusties gluži vai kā "National Geographic" realitātes šovā.

Par piedzīvoto viņa pirms trīs dienām uzrakstījusi savā Facebook profilā, un ieraksts guvis pamatīgu rezonansi. 

"Tā ir vislabākā galerija, kas redzēta!" teikts kādā komentārā. Savukārt citi iesmēja, ka mednis ar sievieti koķetējis un sitis kanti. "Žēl, ka kāds jūs abus neuzfilmēja," rakstīja kāds vīrietis.

Sievietei nudien medni izdevies iemūžināt iespaidīgos video, kuri "Facebook" neatstāj vienaldzīgus daudzus. Viņa rakstīja tā: "Es nezinu, vai vēl ko tādu piedzīvošu savā dzīvē. Taču sajūta, ka šodien piedalījos "National Geographic" realitātes šovā!"

Viņa saviem sekotājiem pastāstīja, ka pirms ikvakara peldes parasti mēdz ieskriet mežā, bet tur viņa sastapusies ar medni. "Protams, lecu no auto ārā un dodos satikties ar pasaulē lielāko vistveidīgo putnu," rakstīja sieviete, kura putnu iemūžinājusi telefonā. "Šis kaut ko man stāsta, bet es ne vella nesaprotu. Tik vien nosaku, ka es jau zinu, ka esmu viņa rezidencē un respektēju to."

Mednis viņai strauji tuvojies, viņa sabijusies, aizķērusies vēl aiz zara un paklupusi. Pēc tam piecēlusies un devusies prom ar savu Peksi. Pēc vairāk nekā divām stundām devusies mājup, bet pie sava transportlīdzekļa atkal sastapusi medni.

"Šī tikšanās ilga pusstundu. Kas tik šajā brīdī nenotika – mednis sita ar knābi pa manu auto (jau sāku baidīties, vai riepa nebūs caura..), neļāva braukt, pat uzlaidās uz auto priekšējā kapota (tieši tajā brīdī izlādējās mans telefons)," rakstīja sieviete. Viņa tomēr veiksmīgi nokļuvusi mājās, kā arī nolēmusi, ka par šo atgadījumu jāizstāsta arī citiem.  "Joprojām atceroties šo tikšanos, nepamet sajūta, ka Dievs man atkal ļāvis ieskatīties Dabas brīnumu pasaulē!"

Kā liecina informācija LVM mājaslapā, mednis (Tetrao urogallus) ir lielākais vistveidīgo putns pasaulē. Savukārt riests, kas notiek no aprīļa vidus līdz maija beigām, ir būtiskākā medņu dzīves cikla sastāvdaļa.

Putnu pētnieks Elmārs Pēterhofs LVM mājaslapā skaidroja, ka medņi no automašīnām nebaidās, ja vien tās neapstājas. “Arī mežā medņi var būt samērā droši un ļauj cilvēkam pienākt pavisam tuvu, jo putni ir masīvi un lido nelabprāt, bet vēro mūs no slēpņa. Tāpēc ziemā, rudenī un pavasarī mēs tos varam redzēt diezgan bieži, jo tie paceļas spārnos tikai kritiskas nepieciešamības gadījumā, parasti no pavisam tuvas distances,” tā eksperts pauda LVM mājaslapā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu