Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Dzeltenais brīdinājums: naktī uz 30. septembri gaidāma pirmā rudens salna

Foto: Una Kupruka/LETA

Naktī uz 30. septembri daudzviet Latvijā gaidāma pirmā rudens salna gan gaisā, gan zāles virskārtā, prognozē sinoptiķi.

Nakts otrajā pusē teritorijas lielākajā daļā zāles virskārtā temperatūra noslīdēs līdz 0..-2 grādiem. Salna nav gaidāma tikai piekrastes un galējos dienvidaustrumu rajonos.

Saistībā ar gaidāmo salnu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izsludinājis dzelteno brīdinājumu, kas būs spēkā 30.septembrī no plkst.1 līdz 8.

LVĢMC brīdina, ka salna salā neizturīgo augu sugām var radīt bojājumus, tāpēc nepieciešamības gadījumā jāveic augu aizsardzības pasākumi, kas mazina salnas ietekmi, piemēram, augu apsegšana vai laistīšana vakarā pirms gaidāmās salnas.

Naktī mākoņu debesīs būs maz, pierims vējš un temperatūra pazemināsies līdz -1...+4 grādu atzīmei. Nedaudz siltāks būs vienīgi dažviet piekrastē.

Pirmdiena iesāksies ar lielākoties sausu un saulainu laiku, tikai vietām būs lietus. Vējš pakāpeniski pierims. Dienā temperatūra pakāpsies līdz +15 grādiem.

Rīgā naktī nokrišņi nav gaidāmi, debesīs būs maz mākoņu un pūtīs lēns vējš. Gaiss atdzisīs līdz +3..+5 grādiem. Piepilsētā būs vēl vēsāks. Dienā būs neliels mākoņu daudzums un gais iesils līdz +15 grādiem.

Arī naktī uz 1.oktobri daudzviet Latvijā zāles virskārtā gaidāma salna.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu