Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Latvijas prezidents satraumējis roku (26)

Papildināts
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ekrānuzņēmums no Rinkēviča Instagram konta

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs svētdien, 29. septembrī, savos sociālajos tīklos ar foto starpniecību paziņojis, ka ir satraumējis roku.

"Riteņbraukšanas sezona noslēgusies. Liels paldies dr. Krišam Rozenbergam un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas personālam par palīdzību ne pārāk gudram pacientam. Latvijas mediķi ir labākie pasaulē," savā "Instagram" kontā vēsta Rinkēvičs.

Viņš publicējis arī foto, kurā viņš iepozē ar traumēto roku savā Jūrmalas rezidencē.

Savukārt ziņu aģentūrai LETA prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris informēja, ka

Rinkēvičs, krītot no velosipēda, guvis labās rokas plaukstas un kreisās rokas pirksta lūzumus. 

Pēc Drēģera teiktā, prezidenta darbu trauma neietekmēs. Valsts prezidents var arī rakstīt un parakstīt dokumentus. Nākamās nedēļas darba kārtībā nav plānotas izmaiņas.

Trauma gūta sestdien, 28.septembrī, ar velosipēdu braucot posmā Olaine-Dalbe-Olaine. Savukārt svētdien, 29. septembrī, Rinkēvičs devies uz Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu, kur ārsti konstatējuši lūzumus un uzlikuši ģipsi.

Jau vēstīts, ka Rinkēvičs ir kaislīgs velobraucējs. Brīvdienās viņš regulāri publicē ne tikai savus maršrutus un arī iespaidīgos attālumus, kas veikti ar velosipēdu, bet viņš arī piedalās velobraukšanas pasākumos, piemēram, šī gada septembrī prezidents piedalījās Vienības braucienā Siguldā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics)

Daudzi sociālo tīklu lietotāji ne tikai slavē prezidentu par sportisko garu, kā arī skaistāko Latvijas vietu apceļošanu, bet arī izteikuši līdzjūtību viņa miesassargiem, kuriem jābūt tikpat sportiskā formā.

Šī gada maijā, kad prezidents devās savā kārtējā velobrauciena izbraucienā pa Latviju, viņa komanda pie Rīgas HES aizsargdambja izglāba kādu jaunieti, kas, gribēdama atvēsināties, nejauši ieslīdēja ūdenī, bet atpakaļ netika. Viņai palīgā steidzās Militārās policijas karavīri. "Labi, ka sagadīšanās dēļ braucām garām ar riteņiem, un Militārās policijas karavīri varēja viņai palīdzēt," rakstīja prezidents.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu