Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Elektroapgādes traucējumu dēļ kavējas vilcienu satiksme Valmieras līnijā un ietekmēta pārbrauktuvju darbība

AS "Pasažieru vilciens" jaunā krāsojuma dīzeļvilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.
AS "Pasažieru vilciens" jaunā krāsojuma dīzeļvilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Strāvas padeves traucējumu dēļ šovakar tika aizkavēta vilciena kustība posmā no Valmieras līdz Cēsīm un ietekmēta dzelzceļa pārbrauktuvju darbība, informēja SIA "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāve Agnese Līcīte. Savukārt vilcienā Rīga – Skulte, kas no centrālās stacijas ceļā devās plkst.18.13, kāds pasažieris, pēc neoficiālām ziņām, izdarījis pašnāvību. Šā iemesla dēļ vilciens kādu laiku stāvēja Sarkandaugavas dzelzceļa stacijā.

Vilciens Nr. 873 Valga (16.52) - Rīga (19.47) vairāk nekā stundu bija spiests stāvēt Lodes stacijā.

Kā informēja Līcīte, bija traucēta dzelzceļa signalizācijas, centralizācijas un bloķēšanas iekārtu darbība posmā Cēsis – Valmiera. Līdz elektroenerģijas apgādes traucējumu novēršanai uz dzelzceļa pārbrauktuvēm autotransporta kustību organizēja "Latvijas Dzelzceļa" signālisti.

Pašlaik elektroapgāde daļēji ir atjaunota, taču traucējumi vēl vērojami dzelzceļa posmā starp Cēsīm un Bāli.

Par kavēšanos dzelzceļa līnijā Rīga – Tukums ziņo uzņēmums "Latvijas Dzelzceļš", to skaidrojot ar satiksmes negadījumu. Šajā gadījumā ir ietekmēta elektrovilcienu satiksme.

Savukārt vilciens Rīga – Skulte šovakar kavējās Neatliekamās medicīniskās palīdzības un policijas izsaukuma dēļ. Pēc neoficiālām ziņām, kāds no vilciena pasažieriem esot izdarījis pašnāvību. Cilvēka mirstīgās atliekas ap plkst.18.20 no vilciena izceltas Sarkandaugavas dzelzceļa stacijā Rīgā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu