Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ukrainas sabiedrība netiks pilnībā iepazīstināta ar Zelenska uzvaras plānu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: PA/Scanpix

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska uzvaras plāns tiks prezentēts Ukrainas sabiedrībai, tomēr daļa plāna tiks noslepenota un iedzīvotājiem nebūs pieejama, pavēstīja prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

“Visu, kas kļūst publisks, dzird ne tikai mūsu valstī, to dzird arī ienaidnieks. Tāpat atsevišķas plāna daļas būs slēgtas,” paziņoja Jermaks.

“Ir svarīgi redzēt šī plāna īstenošanos ienaidnieka teritorijā un redzēt rezultātos, mūsu kareivju uzvarās,” viņš piebilda.

Komentējot Zelenska neseno vīzīti, kuras laikā viņš ar uzvaras plānu iepazīstināja ASV prezidentu Džo Baidenu, Jermaks uzsvēra, ka no ASV Ukrainas delegācija atgriezusies ar sajūtu, ka Ukrainas atbalsts no partneru puses ir visaugstākajā līmenī.

Ukrainas varas iestādes jau iepriekš solījušas ar šo plānu iepazīstināt Ukrainas sabiedrību, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs “Meduza”.

Kā iepriekš ziņoja Lielbritānijas medijs "The Times", plānā ir četri galvenie punkti.

Tajā ir prasība pēc Rietumu drošības garantijām, kas būtu līdzvērtīgas aizsardzības līgumam, ko paredz dalība NATO. Plānā iekļauta arī Ukrainas iebrukuma turpināšana Krievijas Kurskas apgabalā, lai nodrošinātu teritoriālu trumpi sarunās.

Plānā vēl ir prasība pēc konkrētiem moderniem ieročiem, kā arī pēc starptautiskas finansiālas palīdzības izpostītajai Ukrainas ekonomikai.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu