Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

"Hizbollah" līdera vietnieks sola turpināt cīņu pret Izraēlu

Papildināts
"Hizbollah" līdera vietnieks Naims Kasems.
"Hizbollah" līdera vietnieks Naims Kasems. Foto: AFP/SCANPIX

Libānas šiītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" līdera vietnieks Naims Kasems pirmdien paziņojis, ka pēc grupējuma līdera Hasana Nasrallas nogalināšanas pie pirmās izdevības tiks izraudzīts jauns līderis.

Televīzijā pārraidītajā uzrunā Kasems arī uzsvēra, ka "Hizbollah" kaujinieki ir gatavi turpināt cīņu un ir gatavi ilgam karam, ja Izraēla izlems sākt sauszemes operāciju Libānā.

Būdams ģenerālsekretāra vietnieks, Kasems pēc Nasrallas nāves kļuvis par "Hizbollah" līdera vietas izpildītāju, līdz tiks izraudzīts jauns ģenerālsekretārs. Kasems paziņoja, ka tas tiks izdarīts "pie pirmās izdevības", bet neatklāja, kad tieši. Nav arī zināms, kad notiks Nasrallas bēres.

Viņš sacīja, ka Nasralla tika nogalināts brīdī, kad tikās ar vēl četriem cilvēkiem - Irānas ģenerāli Abasu Nilforushanu, "Hizbollah" augstāko komandieri Libānas dienvidos Ali Karaki un vēl diviem grupējuma locekļiem. Viņš noraidīja Izraēlas armijas apgalvojumu, ka Nasralla tika nogalināts kopā ar vēl 20 citiem kaujiniekiem.

Kasems norādīja, ka, neskatoties uz grupējuma augstāko militāro vadītāju nogalināšanu, kaujinieki jau paļaujas uz jauniem komandieriem.

"Izraēla nespēja ietekmēt mūsu [kaujas] spējas," uzsvēra Kasems. "Ir komandieru vietnieki, un gadījumos, ja komandieris savā postenī tiek ievainots, ir aizstājēji."

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu