"Četru banda" bija nosaukums četrām augsta ranga Ķīnas amatpersonām, kas bija cieši saistītas ar dažām no radikālākajām Kultūras revolūcijas izpausmēm. Pēc Mao Dzeduna nāves viņi zaudēja cīņā par varu un tika arestēti, notiesāti par dažādiem noziegumiem un ieslodzīti cietumā.

Piecdesmit gadus vēlāk ir izveidojusies jauna "Četru banda": Ķīna, Irāna, Ziemeļkoreja un Krievija. Šis grupējums nav oficiāla alianse, kas apņēmusies aizstāvēt viena otru. Taču to vieno kopīga antipātija pret pašreizējo ASV vadīto pasaules kārtību, un tai raksturīga savstarpēja apmaiņa ar militāro, ekonomisko un politisko atbalstu.

Šī "Četru banda" cenšas nepieļaut Rietumu liberālisma izplatīšanos valsts iekšienē, ko viņi (pamatoti) uzskata par draudu varas saglabāšanai un viņu vadītajām autoritārajām politiskajām sistēmām. Viņi arī iebilst pret ASV vadošo lomu globālā mērogā, tostarp pret ASV un tās partneru pieņemtajām normām, jo īpaši pret aizliegumu iekarot teritoriju ar draudu vai spēka pielietošanas palīdzību.

Bandas savstarpējais atbalsts izpaužas vairākos veidos. Iebrukuma Ukrainā priekšvakarā 2022. gada februārī Ķīna parakstīja vienošanos ar Krieviju, kurā paziņoja, ka viņu draudzībai "nav robežu", savukārt Krievija pauda atbalstu Ķīnas nostājai attiecībā uz Taivānu. Kopš tā laika Ķīna ir atkārtojusi Krievijas pausto nostāju attiecībā uz karu Ukrainā, vainojot NATO un izplatot Krievijas dezinformāciju.