Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Gandrīz puse Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju vēlas šķirot bioloģiskos atkritumus (10)

Foto: Schutterstock.com

Gandrīz puse jeb 46% aptaujāto Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju vēlas šķirot bioloģiskos atkritumus, liecina jaunākie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Aptaujas dati liecina, ka 75% respondentu pārliecinoši vai daļēji zina par bioloģisko atkritumu izmantošanu, salīdzinot ar 62% aptaujāto šī gada jūnijā.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka šobrīd 87% cilvēku atpazīst bioloģisko atkritumu konteinerus, kamēr jūnija aptaujas rezultāti iezīmēja zemāku atpazīstamību - 80%. Līdztekus 67% respondentu pārliecinoši vai daļēji apzinās, ka bioloģisko atkritumu šķirošana ilgtermiņā nes būtiskus ekonomiskus ieguvumus.

Pētījumu par šķirošanas tendencēm un bioloģisko atkritumu šķirošanas paradumiem veica sadzīves atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Getliņi eko" sadarbībā ar kompāniju "Mindshare", aptaujājot 700 Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Jau ziņots, ka "Getliņi eko" pagājušajā gadā strādāja ar 48,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2,1% - līdz 2,751 miljonam eiro.

"Getliņi eko" reģistrēta 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6 008 569 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānijas kapitālā 97,7% pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu