Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ukraiņiem pat labākajā gadījumā šoziem jārēķinās ar regulāriem elektroapgādes pārtraukumiem

Foto: Schutterstock.com

Elektroenerģijas trūkums un elektrības padeves pārtraukumi ir neizbēgami, un labākajā gadījumā elektrības nebūs līdz pat 5 stundām dienā, tā, atsaucoties uz enerģētikas ekspertu teikto, vēsta “Financial Times”.

Pat labākajā gadījumā šoziem valstī būs regulāri piecu stundu elektroapgādes pārtraukumi dienā, ziņo kompānija DTEK – un tas ar nosacījumu, ka Krievija atkal neuzbruks energosistēmai un gaisa temperatūra nebūs zemāka par ­–15 grādiem pēc Celsija.

“Ukrainai ir īstermiņa plāns, kā pārdzīvot šo ziemu, bet, lai nodrošinātu energoapgādes drošību nākamajās ziemās, mums ir jāpanāk energosistēmas decentralizācija,” sacīja DTEK vadītājs Maksims Timčenko.

Galvenā problēma šoziem ir galveno elektrostaciju, nevis apakšstaciju bojājumi, no kurām lielākā daļa ir aizsargātas ar nojumēm un ātri salabotas, sacīja bijušais “Ukrenergo” priekšsēdētājs Volodimirs Kudrickijs.

“Neizbēgams ir elektroenerģijas trūkums un elektrības padeves pārtraukumi,” viņš teica. “Jautājums ir par to, cik lieli vai mazi tie būs, un tas ir atkarīgs no tā, cik labi elektrostacijas ir aizsargātas. Būtiska ir pretgaisa aizsardzība, un paralēli tam jānotiek decentralizācijai.”

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu