Latvijā ap 15 000 jauniešu nemācās un nestrādā (7)

Cilvēki uz gājēju pārejas Satekles ielā.
Cilvēki uz gājēju pārejas Satekles ielā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jādomā, kā iesaistīt darba tirgū tos apmēram 15 000 jauniešus 15 līdz 26 gadu vecumā, kas patlaban nemācās un nestrādā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

"Mums maksimāli jāmēģina paņemt to darbaspēku, kas ir Latvijā," viņš norādīja, piebilstot, ka ir jādomā par to, kas nākotnē šeit strādās. Viņš gribētu, lai paši Latvijas iedzīvotāji spētu sevi un savu valsti uzturēt.

Ministrs akcentēja, ka ir svarīgi veicināt dzimstību valstī, jo pēdējos gados, neskatoties uz atbalstu, vērojams tikai un vienīgi kritums.

Komentējot izskanējušo ideju par bērnu kopšanas atvaļinājuma iespējamu samazināšanu, Augulis uzsvēra, ka viņš centies ieskicēt hipotētisku ideju attiecībā uz bērnu kopšanas pabalstu, bet nevienā brīdī neesot domājis par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu.

"Hipotētiski mēs daudz ko prāta vētrā izmētājam, lai saprastu, kā pareizāk rīkoties attiecībā uz demogrāfijas veicināšanu," pauda ministrs.

Viņaprāt, valdība nākamā gada budžetā ir izvēlējusies iet virzienā, kas balsta vecākus ar bērniem.

LETA jau ziņoja, ka valdība vienojusies strādājošo vecāku pabalstu nākamgad palielināt no 50% līdz 75% no piešķirtā vecāku pabalsta apmēra.

Svarīgākais
Uz augšu