Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Prezidents prognozē daudz iekšēju izmaiņu pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā

Nokritušais drons Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā.
Nokritušais drons Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā. Foto: NBS

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš atzina, ka nevar klāstīt detaļas, jo daļa ir klasificētas. Daļa jautājumu vēl jāskata Nacionālās drošības padomē, kas notiks 9.oktobrī. Savukārt šodien prezidentam paredzēta tikšanās ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Raimondu Bergmani (ZZS), bet vēlāk ar aizsardzības ministru.

"Šis jautājums nav pazudis no valsts vadības dienas kārtības," uzsvēra prezidents.

Viņš uzsvēra, ka Polijas un Baltijas valstu prezidentu sarunās Ņujorkā amatpersonas vienojās par kopīgu pozīciju NATO šajā jautājumā.

Vienlaikus ir lietas, kas uzlabojamas mūsu pašu sistēmās, atzina prezidents.

Foto: NBS

Kā ziņots, 7.septembrī Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas "Shahed" tipa drons. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus, kas izpelnījies daļas sabiedrības kritiku. Kad drons nokrita, deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas sākotnēji nebija eksplodējusi.

Pēc notikušā Aizsardzības ministrija sākusi konsultācijas ar sabiedrotajiem, kas pēdējā laikā saskārušies ar līdzīgiem incidentiem.

Tāpat sākta izmeklēšana. Pirmie secinājumi varētu būt zināmi oktobra sākumā, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu