Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Vai Mārtiņu varēja izglābt? Viedoklī dalās viņa atraitne Ilze Grase-Ķibilde

Ilze Grase-Ķibilde
Ilze Grase-Ķibilde Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Sarunu šovā “Zilonis studijā” raidījuma veidotāja nelaiķa Mārtiņa Ķibilda sieva Ilze Grase-Ķibilde par vīra pāragro aiziešanu atzīst – "ja medicīniskās pārbaudes būtu veiktas agrāk, iespējams, ka viņu varēja izglābt..." Kāpēc tad netika apmeklēts ārsts?

Mārtiņš Ķibilds mūžībā devās 2019. gada 26. oktobrī, un viņam tad bija 46 gadi. Viņa nāvi izraisīja sirds slimība, kuru raidījumā, zoom ierakstā Ilze raksturo kā "ļoti tipisks vīriešu aiziešanas iemesls, kā es pēc tam uzzināju".

"Brīdī, kad mēs uzzinājām par Mārtiņam izsecināto slimību vai virzienu, es sapratu – ja būtu bijušas padziļinātas sirds pārbaudes, tad iespējams, ka to varēja atrast agrākā brīdī,” saka Ilze. “Bet to jau arī mēs šodien vairs nevaram garantēt.”

“Mūsu gadījumā skrējiens un aizņemtība bija tik ļoti liela, ka mēs droši vien nebijām perfekts piemērs tam jautājumam, līdz ar to, tagad atskatoties atpakaļ, tā viennozīmīgi būtu bijusi viena no tēmām, ko apspriest ikdienā, runājoties vienam ar otru, kādas ir mūsu medicīnas pārbaudes tradīcijas ģimenē,” raidījumā stāsta Ilze.

Pēc viņas teiktā, Mārtiņam pirmajā vietā bija viņa darbs, un paša veselība Mārtiņam nav bijusi augstākā prioritāte.

Vairāk skaties raidījumā te. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu