Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Boriss Džonsons memuāros atklāj, ar kādu slimību mirusi Elizabete II (10)

Foto: REUTRS/Scanpix

2022. gada 8. septembrī mūžībā aizgāja Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Nāves brīdī Lielbritānijas karalienei bija 96 gadi, un par viņas Majestātes nāves oficiālo iemeslu tika nosaukts vecums. Taču tagad parādījusies jauna informācija...

Toreiz, trīs nedēļas pēc karalienes aiziešanas mūžībā, BBC, atsaucoties uz karalienes Elizabetes II miršanas apliecību, ziņoja, ka viņas nāves cēlonis ir cienījamais vecums. Tāpat ziņots, ka karaliene devās mūžībā plkst. 15:10 pēc vietējā laika.

Bet, kā izrādās, monarhe esot cietusi no smagas slimības – kaulu vēža. Viņai šī slimība tika diagnosticēta apmēram gadu pirms viņas nāves. To savos memuāros, grāmatā "Unleashed", atklājis bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

"Ārsti bija noraizējušies, ka viņas stāvoklis jebkurā brīdī var strauji pasliktināties. Viņa šķita bāla un stipri sakritusies. Viņai bija tumši zilumi uz rokām un plaukstu locītavām, iespējams, no sistēmām vai injekcijām,” rakstīja bijušais valstsvīrs.

"Es jau gadu vai ilgāk zināju, ka viņai ir kaulu vēzis," Džonsons rakstījis "Unleashed".

Patiešām, neilgi pirms savas nāves Elizabete II visos publiskajos pasākumos bija redzama cimdos. Tomēr dažreiz fotogrāfiem izdevies notvert mirkli, kad karalienes rokas nesedza cimdi, un skats nudien bija neveselīgs.

Pēc Viņas Majestātes aiziešanas mūžībā klīda arī baumas, ka viņa slimo ar retu kaulu smadzeņu vēža formu. Taču šāda informācija nekad nav apstiprināta - Bakingemas pils atteikusies komentēt šo Džonsona pausto informāciju.

Foto: AFP/SCANPIX

Kā zināms, šogad karaliskā ģimene piedzīvoja vēl vienu triecienu – vēzis tika atklāts Elizabetes II dēlam Čārlzam III un viņa vedeklai, Velsas princesei Ketrīnai. Keita nesen pabeidza ķīmijterapiju un ir oficiāli atgriezusies pie karalisko pienākumu pildīšanas. 

Keita septembrī publiskoja jaunāko informāciju par veselību, apstiprinot, ka viņa "dara visu, lai izvairītos no vēža" un sāk "jaunu atveseļošanās posmu ar jaunām cerībām un dzīves vērtējumu".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu