Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Kultūras ministres Lāces ārštata padomnieks būs tiesvedībā ar Rīgas pašvaldību iesaistītais Knoks

Kultūras ministre Agnese Lāce.
Kultūras ministre Agnese Lāce. Foto: Gatis Rozenfelds/Valsts kanceleja

Kultūras ministres Agneses Lāces (P) ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos turpmāk būs tiesvedībā ar Rīgas pašvaldību iesaistītais Māris Knoks, informē aģentūra LETA. 

Knoks patlaban ir atstādināts no Rīgas pašvaldības izpilddirektora padomnieka amata. Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, pašvaldība izvērtējusi Knoka iesniegumu un normatīvos noteiktā kārtībā sniedza atļauju viņam amatus savienot.

Kultūras ministres padomniece Rita Plūme norāda, ka Knokam ir vairāk nekā 30 gadu profesionālā pieredze valsts pārvaldē atbildības izvērtēšanas jomā un "sarežģītu nestandarta jautājumu risināšanā".

Knoks atzīmē, ka viņa aizvadīto gadu pieredze dažādu jomu iestāžu vadītāju biroju komandās ļaus viņam ikdienā ikvienu problēmu skatīt, galvenokārt, no skatu punkta, kā to risināt, bet ierastos risinājumus padarīt vēl efektīvākus.

"Esmu pārliecināts, ka manas zināšanas būs vērtīgs pienesums arī Kultūras ministrijas ikdienas darbā," pauž ministres jaunais ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos.

Kā uzsver Plūme, kultūras ministres birojā strādā trīs ārštata padomnieki.

Jau rakstīts, ka Knoks tiesājas ar Rīgas pašvaldību, kur viņš tika atstādināts no pilsētas izpilddirektora padomnieka amata. Rīgas pilsētas tiesa atzina Knoka atstādināšanu no amata par prettiesisku, nolēma par labu viņam piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 10 000 eiro apmērā, un atjaunot amatā. Savukārt Rīgas pašvaldība nolēma pārsūdzēt šo tiesas spriedumu.

Knoku no amata bija nolemts atbrīvot "funkciju pārklāšanās dēļ". Reaģējot uz gaidāmo atlaišanu, Knoks nolēma vērsties tiesā un aizstāvēt savas tiesības, jo uzskatīja, ka viņa atbrīvošana no amata ir politiska atriebība.

Knokam savulaik tika uzticēts pārbaudīt pārmetumus par iespējamu nesaimniecisku rīcību Satiksmes departamentā, kas noveda pie "Progresīvo" un "Jaunās vienotības" koalīcijas šķelšanās un Mārtiņa Staķa (P) nomaiņu ar Vilni Ķirsi (JV) Rīgas mēra amatā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu