Kas aktuāls mēbeļu ražošanas industrijā? Uzzini izstādē!

Foto: Envato

11. oktobrī izstādē “Riga Furniture and Interior 2024” Ķīpsalā notiks Mēbeļu ražotāju asociācijas Latvijā rīkota pirmā nozares biznesa konference “Mēbeļu ražošanas industrija Latvijā un pasaulē. Šodien un rīt”, kurā aicināti piedalīties nozares profesionāļi, izejmateriālu piegādātāji un politikas veidotāji, lai kopīgi diskutētu un dalītos pieredzē.

“Pēdējie trīs gadi radikāli mainīja mēbeļu nozari – ietekmēja materiālu cenu kāpumu un izraisīja piegādes ķēžu pārtraukumus, radīja Eiropas tirgos stagnāciju, bet inflācija un EURIBOR pieaugums noteica pasūtījumu kritumu līdz 40 %. Nozares galvenais izaicinājums bija darbaspēka noturēšana un pielāgošanās jaunajiem apstākļiem. Šī konference var sniegt iespēju nozares dalībniekiem diskutēt un dalīties pieredzē, meklējot risinājumus krīžu izraisītajām grūtībām un pielāgojoties pieaugošajām zaļā kursa un ilgtspējas prasībām,” kopā sanākšanas nozīmību ieskicē Mēbeļu ražotāju asociācijas Latvijā izpilddirektore Ieva Erele un aicina tikties konferencē Ķīpsalā.

Konference būs vērtīga nozares uzņēmumu vadītājiem, ekspertiem, izejmateriālu piegādātājiem, partneriem, arī politikas veidotājiem un mēbeļu ražotājiem, kas darbojas gan Latvijas, gan eksporta tirgos. Nozares profesionāļi varēs uzzināt par aktuālajām izmaiņām Eiropas regulējumā un Latvijas likumdošanā, kā arī par nozares nākotnes perspektīvām un attīstības iespējām.

Mēbeļu ražošana laikmetu griežos! – ar šādu iedvesmojošu uzrunu 11. oktobrī plkst. 11.00 konferenci atklās zināmo zīmolu “Nakts mēbeles”, “Pils matrači” un “Heavens” veidotājs Juris Griķis.

Pielāgošanās bizness

Dienas pirmajā pusē profesionāļi stāstīs par svarīgākajiem šī brīža tirgus datu, regulējuma un likumdošanas jautājumiem. Par nozares ekonomikas perspektīvām – inflāciju, darba tirgu un eksportu – runās “SEB bankas” ekonomists Dainis Gašpuitis, savukārt par aktuālo mēbeļu ražošanas nozarē Latvijā informēs “Lursoft IT” Informācijas pakalpojumu nodaļas vadītāja Līga Lūse-Zambare. Par karstāko regulējumā un likumdošanā konferences apmeklētājiem vēstīs Mēbeļu ražotāju asociācijas Latvijā izpilddirektore Ieva Erele. Pirmo konferences daļu noslēgs diskusija par nākotnes perspektīvām, kurā piedalīsies Valsts meža dienesta Kontroles un uzraudzības daļas vecākā eksperte Eiropas Savienības kokmateriālu regulas jautājumos Stella Irbe, “Dižozols Plus” ilgtspējas vadītāja Ella Ancāne un Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts.

30 gadi nozarē

Kā no liekti līmēta detaļu ražotāja “Dižozols plus” nonāca līdz sadarbībai ar pasaules līmeņa mēbeļu zīmoliem? Šo varēs uzzināt konferences otrajā daļā no plkst. 13.20, kad uzstāsies “Dižozols plus” līdzīpašnieks Ģirts Plakans. Par digitalizāciju un tās ceļu mēbeļu ražošanas nozarē pastāstīs “Daiļrade koks” ražošanas direktors Edgars Treimanis un direktora vietniece ražošanas plānošanas jautājumos Mudīte Maido. Pirmo konferences tēmu bloku noslēgs “ROUG Interiors” vadītājs Uldis Ūsītis, kurš dalīsies ar pieredzi par izaicinājumiem individuālo pasūtījumu projektu vadībā.

Nākamie 20 gadi

Konferences izskaņā – plkst. 14.40 – būs iespēja uzzināt par Latvijas mēbeļu nozares uzņēmumu ilgtspējību un pēctecību, par ko stāstīs “Lursoft IT” Informācijas pakalpojumu nodaļas vadītāja Līga Lūse-Zambare. Savukārt “Oaklins Latvia” direktors Reinholds R. Razums ieskicēs nākamos 20 gadus nozarē – kā attīstīties, vai pirkt kādu mēbeļu uzņēmumu, lai augtu, vai varbūt pārdot savu uzņēmumu investoriem.

Konferenci izstādē organizē biedrība “Latvijas Mēbeles”, ar zīmolu sociālajos medijos “Mēbeļu ražotāju asociācija Latvijā”. Konferenci atbalsta Zemkopības Ministrijas Meža attīstības fonds.

Lai paplašinātu zināšanas, dalītos pieredzē un veidotu jaunas sadarbības, reģistrējies konferencei: www.mittoevents.com/latvijas-mebeles/registracija

Konferences dalības maksa ir 50 EUR.

Ar konferences biļeti var apmeklēt izstādi!

Papildu informācijai, lūdzu, sazinieties ar Ievu Ereli, Latvijas Mēbeļu ražotāju asociācijas izpilddirektori: tālrunis: +371 26594141, e-pasts: ieva.erele@latvianwood.lv

Baltijā lielākā mēbeļu izstāde

11.–13. oktobrī Izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies ilgi gaidītā starptautiskā mēbeļu, interjera un dizaina izstāde “Riga Furniture and Interior 2024”, kas piedāvās jaunākās mēbeļu kolekcijas, oriģinālus dizaina elementus, interjera tekstilu un mēbeļu furnitūru. Vairāk: www.mebelesundizains.lv

Izstādes darba laiks:

11. un 12. oktobris 10.00–18.00

13. oktobris 10.00–17.00

Pērc izstādes biļeti internetā: www.bt1.lv/mebelesundizains/buytickets.php

“Riga Furniture and Interior” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 - www.bt1.lv.

Uz augšu