Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Bijušajam policistam Nosuļam par kukuļa izspiešanu piespriež reālu cietumsodu

Foto: Shutterstock

Ekonomisko lietu tiesa bijušo Valsts policijas darbinieku Marku Nosuļu ir atzinusi par vainīgu kukuļa izspiešanā no autovadītāja, piespriežot viņam trīs gadu cietumsodu, raksta "Latvijas Avīze".

Autovadītājs 2023.gada aprīlī uz Dienvidu tilta bija pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, turklāt pie stūres sēdies bez vadītāja apliecības. Aizturētajam vadītājam šis neesot bijis pirmais šāda veida pārkāpums.

Pēc liecinātā, naktī Nosuļs pamanījis automašīnu "BMW", kas pārāk lielā ātrumā traukusies pāri Dienvidu tiltam. Cik liels bija pārkāpēja ātrums, tagad neviens vairs neatceroties, jo aizturēšanas laikā esot pārstartējusies automašīnā uzstādītā videonovērošanas sistēma, tādēļ nekādi videoieraksti ar pakaļdzīšanos un turpmākajiem notikumiem lietas materiāliem nav pievienoti.

Pēc aizturēšanas policists esot pateicis aizturētajam vadītājam, ka par fiksētajiem pārkāpumiem administratīvais sods pārsniegšot 1000 eiro, bet esot iespēja samaksāt pusi uzreiz un abi šķirtos. Tad Nosuļs jautājis, cik lielu summu aizturētais var samaksāt, piekodinot, ka tā nedrīkst būt "smieklīga". Aizturētais piedāvājis 100 eiro, pēc kuriem gan vēl bijis jāaizbrauc uz bankomātu. Nosuļs tam piekritis, sarunājot tikšanās vietu.

Kad nauda bijusi sagādāta, aizturētais vadītājs otrreiz ticies ar policistu, nododot kukuli, bet sarunu ierakstot ar viedpulksteni. Savukārt pēc tam kukuļa devējs devies uz tuvāko policijas iecirkni, kur par korumpēto policistu uzrakstījis iesniegumu.

Nosuļs, kurš tagad ir atvaļinājies no dienesta un strādājot par autobusa šoferi, savu vainu kukuļņemšanā atzīst daļēji, proti, viņš atzīst, ka paņēmis 100 eiro kukuli, bet nepiekrīt, ka to izspiedis, sakot, ka pārkāpējs pats naudu piedāvājis un iedevis.

Spriedumu tagad var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Nepalaid garām!
Uz augšu