Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"X" piekrīt samaksāt naudassodus Brazīlijā

Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis Alešandri di Moraiss otrdien lika atbloķēt sociālo mediju platformas "X" kontus bankās pēc tam, kad "X" piekrita samaksāt naudassodus vairāk nekā 5 miljonu ASV dolāru apmērā.

Šis lēmums bruģē ceļu uz "X" aizlieguma atcelšanu Brazīlijā, kur šī platforma bija nepieejama lietotājiem kopš 31.augusta saskaņā ar šī tiesneša lēmumu.

Moraiss 30.augustā lika apturēt "X" darbību šajā valstī, jo "X" īpašnieks Īlons Masks bija atteicies dzēst desmitiem labēju kontu šajā platformā un nebija izpildījis rīkojumu iecelt šim uzņēmumam jaunu juridisko pārstāvi Brazīlijā.

Tiesnesis ar savu jauno lēmumu otrdien lika Brazīlijas centrālajai bankai atbloķēt "X" kontus bankās, lai tā varētu saņemt pārskaitījumus un "nekavējoties samaksāt norādītos naudassodus".

"X" bija informējusi Augstāko tiesu, ka piekrīt samaksāt naudassodus, kuru kopējā summa ir ap 5,2 miljoniem ASV dolāru (4,7 miljoniem eiro).

Moraiss ir iesaistījies strīdā ar "Tesla", "SpaceX" un "X" īpašnieku Masku, vēršoties pret dezinformāciju Brazīlijā. Masks sociālajos medijos ir raksturojis Moraisu kā "ļaunu diktatoru" un nodēvējis viņu par "Voldemortu".

Platformai "X" pirms darbības apturēšanas, kas stājās spēkā 31.augustā, bija vairāk nekā 22 miljoni lietotāju Brazīlijā.

Uzņēmums ir sācis izpildīt Brazīlijas tiesas noteiktos nosacījumus darbības atjaunošanai, tostarp ieceļot juridisku pārstāvi šajā valstī.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu