Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Noskaties "Scania" izstādē Hanoverē izrāda jaunu tehniku un servisa pakalpojumus

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidījums "TV Autoziņas" kopā ar "Scania" viesojas lielākajā transporta izstādē Eiropā IAA Hanoverē. Pēc mērogiem tā pārspēj kādreizējo vieglo auto izstādi Frankfurtē. Hanoveres izstādē bija pārstāvēti visi lielākie komercauto ražotāji, nemaz nerunājot par neskaitāmām detaļu, aprīkojuma un zaļo tehnoloģiju kompānijām.

Pirmo vijoli šeit, protams, spēlē vācu autoražotāji vai joprojām sensacionālais "Tesla Semi Truck". Eiropas pārvadātājus Hanoverē uzrunāja arī zviedru "Scania" - ar elektrisko kravas vilcēji R40.

Kā raidījums pārliecinājās "Scania" elektrisko vilcēju testos Norvēģijā, tālsatiksmes kravu pārvadājumi bez degvielas ir realitāte. Viss atkarīgs no bateriju ietilpības. "Scania" tā ir līdz pat 728 kWh. Pie alternatīvajiem piedziņas veidiem pieskaitāmi arī "Scania" kravas auto ar saspiestas vai sašķidrinātas dabasgāzes, bet tagad arī biogāzes barošanu.

Vienlaikus Hanoverē tika demonstrēts arī "Scania R460" vilcējs, kas tikko saņēmis "Zaļā kravas auto" jeb "Green Truck" godalgu. "Scania" to saņēmusi jau deviņas reizes. Šī gada godalga arī bija aplūkojama izstādē, taču preses brīfingā "Scania" vadība izvēlējās uzsvērt zaļās tehnoloģijas un jaunākos pakalpojumus "Scania" šoferiem un autoparkiem.

"Pro Drive" aplikācija ļaus autovadītājiem kontrolēt degvielas patēriņu un pat savstarpēji sacensties. Savukārt "Scania 360" servisa līgumu pakotnes, kuras drīzumā sāks piedāvāt arī "Scania Latvija", palīdzēs salāgot automobiļu apkopes un remonta izdevumus ar biznesa vajadzībām.

Nepalaid garām!
Uz augšu