Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Latvijā brīvprātīgie gatavo apjomīgu sūtījumu Ukrainas "Azov" brigādei

Foto: AP/Scanpix

Oktobrī uz Ukrainu "Azov" 12.speciālo uzdevumu brigādei tiks nosūtīta apjomīga palīdzība, kas iegādāta par Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu ziedojumiem, informēja "Ziedot.lv".

"Azov" 12.speciālo operāciju brigādē dienē tikai brīvprātīgie. Viņi ir piedalījušies kaujās gan Mariupolē, gan visā Ukrainā. Brigādei esot grūtības ar militārā aizsardzības ekipējuma nodrošināšanu, jo vēl nesen bija spēkā ASV liegums tai piegādāt ASV ražotus ieročus, norādīja "Ziedot.lv".

Lai brigāde spētu veikt nepieciešamās kaujas operācijas, tai vajag dažādu materiāli tehnisko aprīkojumu, tajā skaitā FPV dronus pretinieka izlūkošanai un iznīcināšanai, kā arī termiskos tēmekļus diennakts tumšajam laikam.

"Ziedot.lv" kopā ar "Support Azov Latvia" nosūtīs vairāk nekā 100 FPV dronus, četrus "Mavic 3T" dronus, nakts redzamības tēmekļus, divas apvidus automašīnas un citas preces. Tāpat tiks nosūtīts armijas ēdiens, ko ziedojuši Zemessardzes 17. un 13.bataljona karavīri.

Visu ziedojumu nogādāšanu līdz pat piefrontes joslai nodrošinās "Support Azov Latvia" kustība, kurai ir pieredze, darbojoties Ukrainas armijas atbalstam.

"Ziedot.lv" ar sūtījumu iepazīstinās mediju pasākumā 4.oktobrī plkst.11. Mediju pasākumā piedalīsies "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, "Support Azov Latvia" pārstāvji un ziedotāji.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu