Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Pie Izraēlas vēstniecības Stokholmā atskanējuši šāvieni

Foto: EPA/Scanpix

Pie Izraēlas vēstniecības Stokholmā atskanējuši šāvieni, bet neviens cilvēks nav cietis, trešdien paziņojusi Zviedrijas policija.

Policijai otrdienu ap plkst.18 (plkst.19 pēc Latvijas laika) paziņots par šāvienam līdzīgu troksni ielā netālu no vēstniecības. Izmeklēšanā noskaidrots, ka, visticamāk, uz vēstniecību šauts ar ieroci, bet plašāku informāciju policija pagaidām neatklāja.

Neviens cilvēks saistībā ar notikušo nav aizturēts, bet rajonā, kur atrodas vēstniecība, ir daudz videonovērošanas kameru, un policija aktīvi vāc un analizē materiālus.

Jau ziņots, ka Kopenhāgenā naktī Izraēlas vēstniecības apkārtnē notika divi sprādzieni. Dānijas policija paziņoja, ka izmeklē notikušo, un neviens cilvēks sprādzienos nav cietis.

Kopš palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" sarīkotā 7.oktobra slaktiņa Izraēlā, kura laikā teroristi noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēkus, uz ko Izraēla reaģēja ar plašu militāro operāciju teroristu kontrolētajā Gazas joslā, Zviedrijā notikuši vairāki uzbrukum Izraēlas interesēm.

Februārī policija Izraēlas vēstniecības teritorijā atrada granātu, un vēstnieks paziņoja, ka tas bija uzbrukuma mēģinājums. Maija vidū pie Izraēlas vēstniecības atskanēja šāvieni, kas lika valstij pastiprināt drošības pasākumus Izraēlas un ebreju iestāžu aizsardzībai.

Zviedrijas drošības dienests SAPO maija beigās paziņoja, ka Irāna vervē zviedru noziedzīgo grupējumu bandu locekļus, lai tie uzbruktu Izraēlas interesēm Zviedrijā. Irāna, protams, to noliedz.

Zviedrija arī konstatējusi antisemītisku naida noziegumu skaita pieaugumu kopš kara sākuma Gazas joslā.

Jūnija sākumā policija paziņoja, ka pie Izraēlas militāro tehnoloģiju uzņēmuma "Elbit Systems" birojiem Zviedrijas otrajā lielākajā pilsētā Gēteborgā atrasts potenciāli sprādzienbīstams priekšmets. Uzņēmums pazīstams ar savām bezpilota lidaparātu sistēmām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu