Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Krievijā 13 cilvēkiem piespriesti gari cietumsodi par sabotāžu

Foto: AP/Scanpix

Krievijas tiesa trešdien piespriedusi garus cietumsodus 13 cilvēkiem par sabotāžu ar mērķi kavēt Krievijas karadarbību Ukrainā.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Krievijā biežāk notiek dedzināšanas un cita veida uzbrukumi dzelzceļa infrastruktūrai un militāriem objektiem, un Krievijas tiesas bieži piespriedušas šajās lietās apsūdzētajiem bargus sodus.

Karatiesa Sibīrijas pilsētā Čitā paziņoja, ka notiesājusi 13 vīriešus par 13 sabotāžas gadījumiem. Uzbrukumi bijuši vērsti pret stratēģiski svarīgiem transporta infrastruktūras objektiem un enerģētikas objektiem.

Tiesa apgalvo, ka apsūdzētie rīkojušies ar mērķi graut Krievijas ekonomisko drošību un aizsardzības spējas un panākt, ka Krievija pārtrauc pret Ukrainu sākto karu.

Apsūdzētajiem piespriesti no četriem līdz 23 gadiem ilgi cietumsodi.

Tiesa apgalvo, ka 12 apsūdzētie piederējuši pie noziedzīga grupējuma, kuru vada neidentificēta persona, bet viens bijis līdzdalībnieks. Tiesa norādīja, ka grupējums arī grasījies aizdedzināt Krievijas iznīcinātājus militārajā bāzē Tālajos Austrumos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu