Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Sestdien Rīgā notiks bojāgājušo Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākums (3)

Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien, 5.oktobrī, plkst.18 Rīgā pie Brīvības pieminekļa plānots bojāgājušo Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākums, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji, kas sevi dēvē par kustību "Par brīvu Palestīnu".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, biedrību un nodibinājumu reģistrā šāda organizācija nav reģistrēta.

Atsaucoties uz Gazas joslas veselības ministrijas datiem, piemiņas pasākuma rīkotāji norāda, ka zināmi 34 344 Gazā nogalināto vārdi, taču kopējais upuru skaits esot daudz lielāks.

Pasākuma rīkotāji Izraēlas cīņu ar palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" sauc par genocīdu un aicina iestāties "pret Latvijas līdzdalību šajā genocīdā". Pasākumā ar svecīšu nolikšanu, runām un Palestīnas karoga izritināšanu tikšot pieminēti upuri.

Rīgas domē aģentūru LETA informēja, ka pasākumu palestīniešu piemiņai pieteikusi kāda privātpersona. Plānots, ka pasākumā piedalīšoties 150 cilvēku.

Pašvaldība pieteikumu vēl izskata un gaida tiesībsargājošo iestāžu atzinumu un rekomendācijas.

Kā ziņots, "Hamās" pagājušā gada 7.oktobrī sarīkoja slaktiņu Izraēlā, kur teroristi noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus.

Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu, Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamās" un uzsākusi plašu militāro operāciju teroristu kontrolētajā Gazas joslā.

Atbalstot "Hamās", Libānas šiītu bruņotais grupējums "Hizbollah" jau gadu Izraēlu apšauda ar raķetēm.

Izraēlas armija šonedēļ paziņoja arī par ierobežotām sauszemes operācijām pret "Hizbollah" mērķiem Libānā.

Irāna otrdien izšāvusi aptuveni 180 raķetes uz Izraēlu. Irānas Revolucionārā gvarde paziņojusi, ka raķešu trieciens esot atbilde uz "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas, "Hamās" vadoņa Ismaila Hanijes un Irānas Revolucionārās gvardes ģenerāļa Abasa Nilforušana iznīcināšanu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu