Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Libānā krituši astoņi Izraēlas karavīri

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Maya Alleruzzo/AP

Trešdien sadursmēs ar grupējuma "Hizbollah" kaujiniekiem Libānas dienvidos krituši astoņi Izraēlas karavīri, pavēstīja Izraēlas armija.

"Izraēlas armija apliecināja, ka krituši vēl septiņi karavīri," teikts paziņojumā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka kopš Izraēlas sauszemes operācijas uzsākšanas Libānā trešdien kritis pirmais izraēliešu karavīrs.

Vienlaikus ar ziņu parādīšanos par pirmo kritušo izraēlieti, "Hizbollah" vēstīja, ka notikusi grupējuma kaujinieku sadursme ar Izraēlas karavīriem, kas "iefiltrējušies" dienvidu pierobežas ciematā.

Iepriekš grupējums ziņoja, ka ir piespiedis Izraēlas karavīrus atkāpties pēc tam, kad tie pierobežā bija mēģinājuši iekļūt Adaises ciematā.

"Šis ir tikai konfrontācijas sākums," mediju tūres gaitā Libānas galvaspilsētas dienvidu priekšpilsētās sacīja "Hizbollah" pārstāvis sakariem ar presi Mohameds Afifs.

"Pretošanās dienvidos ir augstākajā gatavības līmenī," viņš piebilda, izsakoties par "Hizbollah" kaujiniekiem.

Tāpat grupējums pavēstīja, ka iznīcinājis trīs Izraēlas tankus "Merkava", kas virzījušies uz Libānas pierobežas ciemu.

Izraēlas armija trešdien aicināja iedzīvotājus evakuēties no papildu teritorijām Libānas dienvidos, liekot cilvēkiem pamest vairāk nekā 20 ciematu un pilsētu.

Šis solis tika sperts dienu pēc tam, kad Izraēlas armija jau bija nākusi klajā ar līdzīgu aicinājumu evakuēties, paziņojot par sauszemes operāciju sākšanu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu