Ogres muzeja vadītāju Zariņu pārcels bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieka amatā

Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītāja Ilze Zariņa.
Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītāja Ilze Zariņa. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītāju Ilzi Zariņu no 1. novembra pārcels Ogres novada bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieka amatā, liecina domes sēdes lēmums.

Lēmuma anotācijā skaidrots, ka Ogres novada pašvaldība kopš 2023.gada maija, kad darba attiecības izbeidza iepriekšējais bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks, četras reizes ir rīkojusi atklātu konkursu uz šo amata. Konkursi beigušies bez rezultāta, jo nav saņemts neviens pieteikums vai pretendents neatbilda Bāriņtiesas likumā noteiktajām prasībām un bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniekam nepieciešamajām profesionālajām un vispārējām zināšanām.

Ņemot vērā, ka Ogres novads ir viens no lielākajiem novadiem Latvijā gan iedzīvotāju skaita, gan teritorijas ziņā, bāriņtiesas darba nodrošināšana pilnā sastāvā ir būtiska, lai novērstu bāriņtiesas darbības ierobežošanu kapacitātes trūkuma dēļ, teikts lēmuma anotācijā.

Pēdējā darba diena Zariņai Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītājas amatā būs 31.oktobris.

Pašvaldībā 25.septembrī saņemts arī Zariņas iesniegums ar lūgumu atļaut savienot Ogres novada bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieka amatu ar biedrības "Eksotisko deju centra "Alegria"" valdes locekļa amatu, kas viņai atļauts.

Kā vēstīts, pērn augustā par muzeja vadītāju pašvaldības deputāti apstiprināja eksotisko deju centra "Alegria" direktori, juristi Zariņu, jo 2023.gada 17.aprīlī īsi pirms novada domes ārkārtas sēdes, kurā bija plānots lemt par muzeja direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteica darbu.

Par Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītājas vietnieku zinātniskajā darbā ar Ogres novada deputātu vienbalsīgu lēmumu pagājušā gada oktobrī apstiprināja mēra Egila Helmaņa (NA) partijas biedru vēsturnieku Ritvaru Jansonu (NA).

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu